У Волинській області приміщення келій монастиря бернардинів таки будуть передані Фонду держмайна

У Волинській області приміщення келій монастиря бернардинів таки будуть передані Фонду держмайна

05.07.14 09:45 0 1119
Рівненський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу приватного підприємства «ВКФ «Домінанта» на рішення господарського суду Волинської області від 13 березня 2014 року про визнання недійсним Додаткового договору оренди державного нерухомого майна – частини приміщень келій колишнього монастиря бернардинів у Луцьку – до охоронно-орендного договору на використання пам’ятника архітектури.

Прокуратурою області було здійснено вступ у цю справу, аби домогтися таки повернення пам’ятки культурної спадщини державі.

Нагадаємо, рішенням Рівненського апеляційного господарського суду від 1 квітня 2014 року задоволено позовну заяву прокурора Волинської області, відтак управління культури Волинської обласної державної адміністрації не укладає з приватним підприємством «Домінанта» охоронного договору на келії колишнього монастиря бернардинів у Луцьку.

Правові підстави для укладення такого договору відсутні, адже підприємство не є орендарем культурної спадщини.

Окрім того, Вищий господарський суд України 31 січня цього року задовольнив касаційну скаргу прокуратури й зобов’язав приватне підприємство «Домінанта» звільнити приміщення келій та передати їх Фонду державного майна України.

Відтак приміщення буде звільнено й передано державі.

З підприємства також стягнуто понад 150 тис. грн. неустойки за період безпідставного користування приміщеннями загальною площею понад 100 квадратних метрів, що знаходяться в м. Луцьку на проспекті Волі,2.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ