В УМВС Волині із представниками моніторингової місії ООН обговорили питання дотримання прав людини

В УМВС Волині із представниками моніторингової місії ООН обговорили питання дотримання прав людини

05.07.14 14:14 0 1239
Насамперед гостей цікавило дотримання прав люди в органах внутрішніх справ Волині.

В обласне управління міліції завітали спеціаліст з прав людини моніторингової місії ООН Камал Мірзаєв та національні спеціалісти Романа Лемішка і Тетяна Істеревич. Поспілкувалися із представниками Організації Об’єднаних Націй перший заступник начальника УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Руденко та голова Громадської ради при УМВС Антон Цісарук.

Михайло Руденко розповів про криміногенну ситуацію в регіоні та зауважив, що питання дотримання прав людини перебуває на особистому контролі начальника УМВС. Окрім того, поінформував про те, у листопаді 2012 року вступив у дію новий Кримінальний процесуальний кодекс України, при підготовці якого враховані положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідні вимоги Європейського Суду з прав людини, Рекомендації Комітету Міністрів Ради Європи.

– Таким чином забезпечення захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина у кримінальному процесі займає чинне місце. Більше того – при УМВС створено Громадську раду, до складу якої увійшли представники 22-х інститутів громадянського суспільства, – зауважив перший заступник начальника УМВС.

Детальніше про діяльність консультативно-дорадчого органу розповів Антон Цісарук:

– Пріоритетом нашої діяльності є моніторинг дотримання прав людини в місцях несвободи і прав учасників дорожнього руху, проведення антикорупційної експертизи, присутність членів Громадської ради при проведенні прийомів громадян керівництвом УМВС та вивчення громадської думки про начальників міськрайвідділів міліції.

Насамкінець учасники розмови обмінялися контактними телефонами, аби в майбутньому налагодити співпрацю.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ