Закарпатська область: рятувальники продовжують роботу по запобіганню нещасних випадків серед дітей

Закарпатська область: рятувальники продовжують роботу по запобіганню нещасних випадків серед дітей

05.07.14 14:24 0 888
В період літнього відпочинку дітей рятувальники продовжують роботу з попередження нещасних випадків серед підростаючого покоління. Малечі розповідають, як правильно поводитися з вогнем, чим небезпечна гра з ним, як діяти в разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виявленням вибухонебезпечних предметів, на воді, тощо. Також рятувальники знайомлять дітей зі своєю роботою, показують їм техніку, робочий інвентар.

Так, 4 липня на тренувальній водолазній станції Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області, що розташована на березі р. Уж в районі с. Кам’яниця Ужгородського району побували вихованці літнього мобільного спортивного табору «Лідер», який організований за підтримки Ужгородської районної державної адміністрації. Цього дня у вихованців проходили спортивні заходи, тож у перерві між іграми до дітей завітали начальник аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області Олег Паламарчук та начальник групи водолазних робіт Іван Кузьма.

Спочатку рятувальники в усній формі ознайомили дітей з основними вимогами безпечної поведінки на воді, а далі всі дітки перемістилися на оглядовий майданчик, де водолази-рятувальники показали практичні дії з порятунку людей на воді та пошуку й підняття потопельників на берег.

Згодом всі учасники заходу мали змогу оглянути водолазне обладнання та спорядження, яке використовується у щоденній роботі працівників системи ДСНС України.

Як вважають в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області, спілкування дітлахів з рятувальниками є передумовою безпечної поведінки малечі у майбутньому та набуття ними відповідних практичних навичок для використання під час виникнення надзвичайних ситуацій.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В УМВС Волині із ...
Наступна новина: «Крок до України»: Для ...

КОМЕНТАРІ