За ініціативи Управління ДСНС в області відбулося семінар-навчання з громадянами України, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

За ініціативи Управління ДСНС в області відбулося семінар-навчання з громадянами України, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

05.07.14 11:03 0 1121
За ініціативи Управління ДСНС в області і за участі представників Координаційної ради з питань допомоги населенню під час виникнення надзвичайних ситуацій та обласної організації Товариства Червоного Хреста України в Івано-Франківську відбулося семінар-навчання з громадянами України, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО.

На території Прикарпаття перебуває понад 600 осіб, які змушені були покинути свої рідні домівки на сході України і в АР Крим через військові дії та окупацію. Тож волею обставин вони опинилися у зовсім чужому місті, прихопивши з дому тільки найнеобхідніше, змушені фактично розпочинати життя спочатку, вирішуючи нагальні питання з житлом, працевлаштуванням, соціальною адаптацією.

В таких непростих обставинах вони потребують допомоги та підтримки, набуття відчуття захищеності та безпеки. Саме з цією метою і було організовано дане семінар-навчання.

Начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький зазначив, що рятувальники, які ніхто знають ціну людському життю, а також особливо відповідально усвідомлюють всю важливість допомоги у надзвичайних ситуаціях. І ця зустріч покликана допомогти людям, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, у цей складний для них час, вселити у них відчуття захищеності та впевненості у завтрашньому дні.

Працівники обласних курсів цивільного захисту за безпеки життєдіяльності ознайомили присутніх з порядком оповіщення населення у разі виникнення надзвичайної ситуації та про передачу мовної інформації, а також про те, як правильно діяти під час виникнення НС. Вони підкреслили, що найважливіше, в такій ситуації – не піддаватися паніці, а також уважно слухати мовну інформацію, яка може бути різною в залежності від роду надзвичайної ситуації. Також присутнім були роздані листівки інформаційного характеру з даної тематики.

Представник обласної організації Товариства Червоного Хреста України наочно продемонстрував способи надання першої само- і взаємодопомоги. Загалом це нескладні, але такі важливі дії, які можуть врятувати людину, котра втратила свідомість, а то й перебуває на межі життя.

Психолог відділу роботи з особовим складом Управління ДСНС в області розповіла присутнім про способи психологічного захисту у випадку виникнення стресової ситуації, про важливість налаштовуватися на мирне життя і позитивне мислення, підкресливши, що переселенці в жодному разі не мають відчувати себе покинутими та непотрібними, вони завжди можуть розраховувати на допомогу фахових психологів.

Зустріч відбулася дуже цікаво, люди, які переїхали з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, дякували рятувальникам за надану можливість як поспілкуватися між собою, так і відчути себе захищеними і набути вкрай потрібних знань, які можуть їм згодитися у подальшому житті. У свою чергу, працівники Управління ДСНС в області зазначили, що такі смінар-навчання будуть відбуватися систематично, рятувальники не залишать людей наодинці зі своїми проблеми, а зроблять все можливе для їх вирішення, тож переселенці можуть завжди розраховувати на допомогу прикарпатських рятувальників.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двісті євро за нічне ...
Наступна новина: На Тернопіллі співробітники ...

КОМЕНТАРІ