В Івано-Франківській області галицькі правоохоронці продовжують виявляти незаконні посіви нарковмісних рослин

В Івано-Франківській області галицькі правоохоронці продовжують виявляти незаконні посіви нарковмісних рослин

05.07.14 14:48 0 1246
На Прикарпатті, як і на всій території нашої держави тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2014».

Так, днями на присадибній ділянці 69-річної жительки с. Загір’я Галицького району, дільничний інспектор міліції виявив та вилучив 311 рослин маку.

Наразі вся незаконна рослинність вилучена та направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Івано-Франківській області.

По факту незаконного посіву макових рослин правоохоронцями Галицького райвідділу міліції відкрите кримінальне провадження ч.1 ст.310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку).

Правоохоронці нагадують, що посіви маку та коноплі дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію. Усім іншим навіть за квітку маку чи кущ коноплі та незначні посіви загрожує відповідальність. За посіви маку до 100 рослин, а конопель до 20-ти передбачено адміністративну відповідальність — штраф від 18 до 100 неоподатковуваних доходів громадян. За вирощування цих рослин у більшій від вказаної кількості можуть притягнути до кримінальної відповідальності — до шести місяців арешту.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі за п'яні ...
Наступна новина: У Рівненській області через ...

КОМЕНТАРІ