У Львівській області правоохоронці затримали посадовця за систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди

У Львівській області правоохоронці затримали посадовця за систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди

05.07.14 17:02 0 1180
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області затримали на «гарячому» посадовця районної Державної фіто-санітарної інспекції під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 500 грн.

Правоохоронці встановили, що посадовець причетний до шести подібних злочинів. Загальна сума неправомірної вигоди, отриманої держслужбовцем становить 5000 гривень та 500 доларів США

«За отримані кошти чоловік обіцяв посприяти у видачі дозвільних сертифікатів на фіто-санітарну продукцію підприємцю, який займається

зовнішньо-економічною діяльністю»,- розповів начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Денис Гусашвілі.

Під час санкціонованого обшуку у кишені кітеля держслужбовця правоохоронці виявили 1765 грн. та 190 доларів США. З службового кабінету посадовця також вилучено понад 370 незаповнених аркушів паперу з відтисками печаток та штампів різних фірм та підприємств з підписами посадових осіб відповідних організацій.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Посадовця затримали в порядку ст.208 КПК України. На даний час суд прийняв рішення про звільнення затриманого під заставу у розмірі 100 тисяч грн.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБОЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація про роботу ...

КОМЕНТАРІ