Львівщина: у 2014 році до бюджетів усіх рівнів області надійшло 7,5 млрд грн податків та платежів

Львівщина: у 2014 році до бюджетів усіх рівнів області надійшло 7,5 млрд грн податків та платежів

05.07.14 14:59 0 1223
Протягом січня-червня 2014 року загалом по області до бюджетів усіх рівнів надійшло 7,5 млрд. грн. податків та неподаткових платежів, що на 564,5 млн грн або 8,1 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року, – інформує департамент фінансів Львівської ОДА.

Так, до державного бюджету за звітний період мобілізовано 5,0 млрд.грн. доходів, за рахунок яких відраховується дотація місцевим бюджетам області. Це становить 104 % до надходжень за відповідний період 2013 року, в тому числі:

- податковими органами забезпечено надходження 2,8 млрд.грн. або 111,9 % до надходжень за січень-червень 2013 року;

- митними органами мобілізовано 2,2 млрд.грн., що становить 96,7 % до надходжень за відповідний період торік;

- платежів, мобілізованих іншими міністерствами і відомствами, надійшло 36,4 млн.гривень.

До загального фонду місцевих бюджетів за перше півріччя 2014 року надійшло 1,8 млрд.грн., що становить 101,1 % до надходжень за відповідний період минулого року та 92,6 % до плану на 6 місяців п.р. Відставання має місце в містах Бориславі, Дрогобичі, Моршині, Самборі, Стрию, Трускавці, Червонограді, а також Бродівському, Городоцькому, Жидачівському, Жовківському, Мостиському, Перемишлянському, Радехівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському районах.

Однією з основних причин невиконання планових завдань та невисоких темпів зростання надходжень до місцевих бюджетів є зменшення обсягів сплати податку на доходи фізичних осіб рядом великих платників. Це, зокрема, Львівська філія ПРАТ „Київстар”, ПАТ „Львівгаз”, Бурове управління „Укрбургаз”, ДП „Львівський бронетанковий завод”, ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”, ВП „Шахта „Зарічна”, Шахта „Червоноградська”, ТзОВ „Мебель-Сервіс”, ДП СКК „Моршинкурорт”, ВАТ „НПК-Галичина”, Пасажирське вагонне депо Львів, ПАТ „Іскра”.

Місцеві бюджети області протягом січня-червня п.р. отримали 2,1 млрд.грн. дотації вирівнювання з державного бюджету, що становить 99,6 % до плану.

В поточному році забезпечується виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ. Станом на 01.07.2014 року протермінована заборгованість з оплати праці в місцевих бюджетах відсутня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ