Чернігів: Зовнішнє незалежне оцінювання – 2014: підсумки, порушення, здобутки

Чернігів: Зовнішнє незалежне оцінювання – 2014: підсумки, порушення, здобутки

05.07.14 14:05 0 1258
Результати та особливості зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року, отримані випускниками бали, зафіксовані порушення, проведення додаткової сесії — усе це обговорювалося 4 липня на черговому засіданні прес-клубу «Ділове слово».

Поспілкуватися з місцевими журналістами до Чернігова прибула директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

За її словами, для участі у ЗНО-2014 у Чернігівській області зареєструвалося 7803 особи. Було створено 28 пунктів тестування і проведено 110 тестувань. Безпосередньо явка абітурієнтів була вищою, ніж у попередні роки, і сягала 91–94,6%.

На жаль, деякі випускники не залишають спроб скласти ЗНО «альтернативними» методами. Як повідомила Світлана Сакаєва, цього року на Чернігівщині було зафіксоване 21 порушення процедури тестування. Абітурієнти намагалися приховати мобільні телефони, інші пристрої обробки інформації, але не відмовлялися і від більш традиційних способів, як-то звичайні шпаргалки.

Важливо пам’ятати, що безпосередньо під час тестування правила забороняють випускникам не просто користуватися, але і взагалі мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів чи пристроїв. Зокрема, до забороненого переліку входять і навушники та флешки.

Справедливо, що дотримуватися процедури тестування зобов’язані не лише абітурієнти, а і персонал, який організовує проведення оцінювання. Цього року деякі з працівників були покарані за розмови по телефону у пункті тестування, наявність мобільного під час самого тестування чи залишення аудиторії позбавленням денної оплати та навіть звільненням. Щоправда, ці випадки сталися не у Чернігівській області.

Натомість Чернігівщина може похвалитися тим, що троє її випускників здобули по 200 балів з двох предметів. Такий рівень знань їм забезпечили Сосницька гімназія ім. О. П. Довженка, Чернігівська спеціалізована загальноосвітня середня школа № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов та Ніжинський ліцей при НДУ ім. М. Гоголя.

До 15 липня у Чернігові триватиме додаткова сесія ЗНО для осіб, які через об’єктивні причини не змогли взяти участі у основній. Для участі у ній зареєструвалось 89 осіб, у тому числі 50 абітурієнтів перереєструвалися для проходження тестування у Чернігові із Донецької області та 27 — з Луганської.

Перед засіданням прес-клубу Світлана Сакаєва встигла побувати у Чернігівському ліцеї № 22, де 4 липня саме проходило додаткове тестування з української мови та літератури. За її словами, туди прибула достатня кількість абітурієнтів, ситуація на пункті нормальна.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ