Житомирщина, як і вся Україна, активно надає допомогу переселенцям з Луганської та Донецької областей

Житомирщина, як і вся Україна, активно надає допомогу переселенцям з Луганської та Донецької областей

05.07.14 09:19 0 1091
Питання забезпечення тимчасовим житлом та допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей обговорювалося на засіданні Міжвідомчого та регіональних координаційних штабів з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО під керівництвом Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Участь у засіданні взяли заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун та начальник Головного управління ДСНС в Житомирській області Ігор Нікітчук.

На Житомирщині, як і в кожному регіоні держави, створено регіональний координаційний штаб з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО до нашої області.

«Ми повинні налагодити чітку організаційну роботу в регіональних та Міжвідомчому штабах, щоб були чіткі дії та чіткі результати», - зазначив Сергій Бочковський. А також наголосив на особистій відповідальності кожного, хто долучається до цією справи.

Заступник Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Василь Стоєцький зазначив, що основним завданням для штабів на є інвентаризація приміщень в тих регіонах, де можна розмістити на тимчасове проживання переселенців зі Сходу країни. У Міжвідомчому штабі ведеться постійна статистика по кожній області щодо займаних та вільних місць.

За інформацією Василя Стоєцького, станом на 3 липня 2014 року зі Сходу країни вже переселилося близько 30 тис. осіб. Найбільш перезавантажені переселенцями Харківська, Київська, Одеська та Запорізька області. Недозавантаження відповідно до можливостей з поселенням спостерігається на Волині, Тернопільщині та Чернігівщині.

Переважно люди розміщують у санаторно-курортних закладах – це 37%, у родичів та знайомих – 38%, у приватному секторі – 12%, у закладах державної та комунальної власності – 10%, в готелях та лікарнях – 3%.

Василь Стоєцький наголосив, що цифра прогнозованих переселенців значно більша за реальні можливості, тому регіональним штабам необхідно посилити роботу над резервом тимчасового житла.

За загальними даними, отриманими Міжвідомчим штабом від усіх областей, наразі можна розселити приблизно 50 тис. переселенців. Найбільший резерв подали Дніпропетровська на 25 тис. чол., Вінницька на 3 тис. чол. і по 2 тис. чол. готові прийняти Житомирська, Волинська та Чернівецька області.

Довідково: з метою оперативного вирішення соціально-побутових та інших питань громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області, розпорядженням голови облдержадміністрації від 02.07.2014 №175 утворено регіональний координаційний штаб з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області, затверджено його персональний склад, визначено основні завдання та режим роботи. Відповідні Штаби працюють на місцевому рівні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ