В Житомирській області обласний центр отримав шанс повністю використати свій транспортний потенціал

В Житомирській області обласний центр отримав шанс повністю використати свій транспортний потенціал

05.07.14 13:02 0 1232
Про відновлення роботи аеропорту в Житомирі роками тривають розмови. Особливо ця тема стає актуальною напередодні виборів. Однак, нещодавно громада міста отримала реальні гарантії того, що з обласного центру знову будуть здійснюватися авіаперевезення. Про це розповів голова облдержадміністрації Сидір Кізін у програмі «Держава: підсумки» на обласному телебаченні. Очільник області вважає, що наш регіон має зручне й перспективне територіальне розташування, потенціал якого варто використати повністю. Саме тому, на Житомирщині готові співпрацювати з інвесторами, створюючи для них комфортні умови. Прикладом цього є співробітництво з компанією YanAir щодо відновлення роботи аеропорту.

Голова облдержадміністрації зазначив про те, що інвестор вже відремонтував аеровокзал, а міський бюджет отримав надходження від реєстрації першого літака. Окрім цього, відновлення авіарейсів дасть змогу створити нові робочі місця.

Сидір Кізін розповів і про плани на найближче майбутнє щодо сприяння розвитку транспортної системи обласного центру. Невдоволення у жителів та гостей міста викликає перевантаження громадським транспортом ключових автомагістралей та якість обслуговування в міських тролейбусах. З метою вирішення цієї проблеми депутати обласної ради виділили з обласного бюджету 12 млн. грн. для оновлення рухомого складу КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». За словами голови облдержадміністрації, такий крок дозволить підприємству заробляти, а не витрачати бюджетні кошти на проїдання та затримувати заробітну плату працівникам.

Очільник області переконаний, що завдяки оновленню транспортних засобів, поїздки в міських трамваях будуть комфортними та швидкими і ставатимуть все більш популярними серед житомирян.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прийшла біда і до багатіїв
Наступна новина: Молодь зі всіх куточків ...

КОМЕНТАРІ