В Житомирській області рятувальники спільно з волонтерами обговорили питання співпраці та координації дій у наданні допомоги вимушеним переселенцям

В Житомирській області рятувальники спільно з волонтерами обговорили питання співпраці та координації дій у наданні допомоги вимушеним переселенцям

05.07.14 16:07 0 1253
3 лютого керівництво Управління ДСНС в області зустрілися з волонтерами та представниками закладів, де мешкають переселенці зі Сходу України.

Вони обговорили питання взаємодопомоги та координації дій у вирішенні важливих аспектів життєзабезпечення, соціальних потреб громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

Зокрема, напрацьовані питання надання рятувальниками допомоги дитячому табору «Віра. Надія. Любов» в селі Зарічани Житомирського району, де наразі перебуває 171 переселенець зі Сходу. На випадок перебоїв з електропостачанням, рятувальники висловили готовність надати резервну електростанцію та польову кухню для приготування їжі. Фахівці медичного центру Управління здійснюватимуть виїзди до табору для проведення медичного огляду та у разі потреби надаватимуть екстрену медичну допомогу.

Волонтери недержавного інформаційного центру допомоги переселенцям отримали консультативну допомогу у питаннях соціальної ідентифікації і правового забезпечення, інформаційного взаємообміну, реєстру житла для розселення переселенців зі східних областей України.

Представники Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста довели до присутніх свої шляхи надання допомоги переміщеним особам. Ними проводяться заходи щодо здійснення розшуку та возз’єднання родин, які втратили зв’язки у результаті збройного конфлікту.

Спільно з департаментом охорони здоров’я організовується медичне обстеження двічі на місяць переміщених осіб із дітьми, надається матеріальна допомога. В цій акції задіяні автотранспорт та УЗД-обладнання обласної організації Товариства Червоного Хреста та медичні спеціалісти обласних лікувальних закладів. Також психологи Управління ДСНС надаватимуть допомоги у разі потреби.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на порозі ...
Наступна новина: Курди в Іраку готуються до ...

КОМЕНТАРІ