В Тернополі сергій Надал спільно з науковцями обговорили концепцію озеленення

В Тернополі сергій Надал спільно з науковцями обговорили концепцію озеленення

05.07.14 14:09 0 1230
Міський голова Тернополі Сергій Надал зустрівся із представниками наукової інтелігенції, які написали відкритого листа щодо екологічного стану міста та кількості зелених насаджень. На зустрічі були присутні також представники місцевого самоврядування, зокрема секретар міської ради Ігор Турський, заступник міського голови Владислав Стемковський, заступник начальника управління ЖКГ Олег Соколовський та інші.

«На даному етапі ми перейшли до етапу впровадження у життя концепцій озеленення та інших напрацьованих програм, - розповідає заступник начальника ЖКГ Олег Соколовський. – Також почали робити інвентаризацію зелених насаджень у парку Шевченка, на вулицях Руська, Степана Бандери та інших».

Представники науковців зазначають, що прийнята концепція озеленення Тернополя є науково обґрунтовано, хоча й до неї можна внести певні зміни.

«У місті потрібно визначити зони так званої «дикої природи», а от щодо ландшафтного дизайну, то потрібно визначити хто буде їх доглядати і за який рахунок, - розповідає професор, доктор біологічних наук Василь Грубінко. – Пропоную також біля навчальних закладів створити дендрарії».

Зазначив професор також, що у тернополян високий рівень самоорганізації населення, адже жителі Тернополя створюють біля будинків власні екологічні кутки.

Міський голова Сергій Надал підсумував озвучені пропозиції від науковців, а також запропонував проводити такі зустрічі із науковцями щонайменше раз у квартал або півроку. А представникам наукової інтелігенції було запропоновано долучитися до робочої групи, яка визначає доцільність видалення того чи іншого зеленого насадження.

«Пропоную також визначити усі зелені зони, які є у місті, - додає Сергій Надал - Також розробити управлінню ЖКГ, спільно із науковцями, програму з утримання у належному стані тернопільського ставу. А пропозиції науковців внести до концепції озеленення міста та автоматично внести зміни до програми стратегічного розвитку Тернополя».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ