Тернопільщина готується до нового опалювального сезону

Тернопільщина готується до нового опалювального сезону

05.07.14 15:22 0 1214
Відбулася селекторна нарада Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 рр.

"Тернопільська область розпочала підготовку до проведення осінньо-зимового періоду згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації, – зауважив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. – З цією метою створено обласний та районні штаби з підготовки об’єктів житлово-комунальної галузі, закладів освіти і науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення до роботи в осінньо-зимовий період. Зараз триває активна робота щодо пошуку можливостей для максимального зменшення споживання газу теплоенергетичним підприємствами".

На Тернопільщині заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики області за спожитий природний газ (з врахуванням боргів минулих років та з врахуванням погашеної суми з різниці в тарифах) станом на 1 липня 2014 року становить 144, 3 млн. гривень. Рівень оплати за січень-червень складає 98,2%.

Заборгованість бюджетних установ області за спожитий природний газ становить 2 млн. грн.

Заборгованість підприємств житлово-комунального господарства за спожиту електроенергію станом на 1 червня - 4734, 0 тис. гривень.

Також в області триває підготовка котелень. На даний час рівень їх готовності складає 39, 3%.

У рамках підготовки об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років, у зв’язку із збитковістю підприємств галузі в минулих роках, необхідно переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги та привести їх до економічно обґрунтованого рівня у Бережанському, Борщівському, Густинському , Заліщицькому, Збаразькому, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Монастирському, Підволочиському, Тернопільському, Чортківському та Шумському районах. А також невідкладно завершити встановлення засобів технологічного обліку на об’єктах комунального призначення ( смт Товсте Заліщицького району, смт Козова, м. Кременець, смт Коропець Монастирського району, м. Підгайці, м. Скалат Підволочиського району, В.Глибочок Тернопільського району, смт Дедеркали Тернопільського району).

За підсумками наради доручено продовжити підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років і розробити оперативний план технічних заходів щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними та промисловими підприємствами, державними органами влади, бюджетними і комерційними установами і організаціями до кінця 2014 року і на опалювальний період 2014-2015 рр на 10%.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ