На Хмельниччині день поля – 2014

На Хмельниччині день поля – 2014

06.07.14 09:50 0 1276
4 липня на базі Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції, що в селі Самчики, відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Наукове забезпечення інноваційного розвитку агропромислового комплексу Хмельниччини» День поля – 2014».

У роботі конференції взяли участь голова обласної державної адміністрації Леонід Прус, його заступник Володимир Кальніченко, голова районної державної адміністрації Михайло Яснюк, науковці, керівники сільськогосподарських формувань.

В першій частині заходу його учасники побували на полі, де вирощується понад 50 сортів озимих та ярих зернових культур вітчизняної селекції. Директор ДСГДС Микола Сучек ознайомив присутніх із особливостями кожного сорту, обговорено їх адаптивну спроможність в умовах Хмельницької області.

Також продемонстровано ряд перспективних сортів картоплі вітчизняної селекції, обговорено умови формування високих врожаїв з урахуванням їх адаптивної здатності до грунтовокліматичних умов Хмельницької області.

У ході пленарної частини Володимир Кальніченко окреслив стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу Хмельниччини.

В цілому - учасники заходу ознайомилися із перспективними сортами сільськогосподарських культур, технологіями вирощування, ефективністю системи удобрення.

Підсумовуючи зібрання, голова обласної державної адміністрації Леонід Прус зазначив, що такі заходи необхідно проводити для того, щоб систематично ознайомлюватися з новітніми розробками науковців, і впроваджувати їх для більшої продуктивності поля.

«Вже не треба нікого переконувати у необхідності дотримання всіх технологічних умов вирощування сільськогосподарських культур. Хмельницька область декілька років поспіль займає першість в Україні за обсягами внесення мінеральних добрив та застосування засобів захисту рослин. Саме ці агрозаходи дають можливість отримувати високі врожаї зернових і технічних культур.» - наголосив Леонід Іванович.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Половина російського ...
Наступна новина: Прокуратура відкрила ...

КОМЕНТАРІ