Протизаконні збори малюків – реалії волинського життя

Протизаконні збори малюків – реалії волинського життя

06.07.14 13:27 0 1190
Прокуратура міста Нововолинська спільно з контролюючими органами виявила незаконну діяльність приватного дитячого садочка «Kids Сlub», який знаходиться в шахтарському місті на вул. Кауркова, 2б.

Коли працівники управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради, Нововолинського міжміськрайвідділу управління держсанепідемслужби в області, державної пожежно-рятувальної частини № 5 та Нововолинської об’єднаної податкової інспекції завітали у цей «центр раннього розвитку для дітей», з'ясувалося, що функціонує він ще з березня 2010 року і платні послуги з виховання й навчання дітей власник закладу – приватний підприємець М. Соколова – надає без відповідної ліцензії.

У садочка відсутні установчі документи та дозволи органів державного нагляду на здійснення освітньої діяльності. Навчальні, побутові приміщення, спортивні та ігрові майданчики закладу не відповідають Санітарним правилам. Є суттєві претензії контролюючих органів і до програмно-методичного забезпечення, ігрового обладнання, навчально-наочних посібників та іграшок.

Відсутня в «Kids Сlub» також і матеріальна база для здійснення медичного обслуговування дітей. Та і приймали вихованців у заклад без довідок про стан здоров'я. Власниця ж дитсадка востаннє проходила медогляд 4 роки тому, а про стан здоров'я осіб, які допомагали їй доглядати за дітьми, вона взагалі жодної інформації не надала.

Крім того, приміщення «центру раннього розвитку» не обладнане первинними засобами пожежогасіння. За результатами перевірки працівниками СДСБЕЗ Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області складено протокол про порушення приватним підприємцем Соколовою М.В. порядку провадження господарської діяльності. Постановою Нововолинського міського суду підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф.

Після візиту контролюючих органів Соколовою М.В. вживаються заходи, аби привести у відповідність до законодавства свою діяльність.

Прокуратура ж застерігає волинян, які користуються послугами таких освітньо-виховних закладів - відповідальність за життя і здоров'я дітей, які у них перебувають, повністю покладається на їхніх батьків!

Прокурор міста Нововолинська О. Шпота

НІП

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині за ...
Наступна новина: На Тернопіллі Михайло ...

КОМЕНТАРІ