Росія припинила передачу озброєнь з Криму до «припинення українськими силовиками бойових дій»

Росія припинила передачу озброєнь з Криму до «припинення українськими силовиками бойових дій»

06.07.14 12:38 0 1242
Росія припинила передачу Україні озброєнь і техніки з Криму, що належать Збройним силам України. Про це повідомляє МЗС Росії на своєму сайті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У зв`язку з активними діями українських силовиків, що продовжуються на сході України із застосуванням важкого озброєння і бойової авіації, в результаті яких гинуть мирні громадяни, зокрема діти, а також руйнуються об`єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Донецької і Луганської областей, російською стороною ухвалено рішення про припинення процесу передачі офіційному Києву озброєння, військової техніки і матеріальних засобів Збройних сил України з території Республіки Крим Російській Федерації», - йдеться у повідомленні.

У МЗС Росії наголосили, що дане рішення діятиме до повного припинення українськими силовиками бойових дій на сході України і врегулювання ситуації мирним шляхом.

Із середини квітня поточного року до середини червня з акваторій окупованого Росією Криму до портів материкової частини України, відповідно до узгодженого комісією у складі представників оборонних відомств Росії і України графіку, було виведено 35 кораблів, катерів і суден, які були захоплені російськими військовослужбовцями у березні.

На в Криму залишилися 17 кораблів, катерів і суден, зокрема 11 бойових кораблів, серед яких великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», протичовнові корвети «Тернопіль» і «Луцьк», морські тральщики «Черкаси» і «Чернігів», великий підводний човен «Запоріжжя», рятувальний буксир «Кременець» та інші.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб`єктів федерації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ