Йосиф Ситник: Проектно-кошторисна документація на встановлення котлів повинна бути знижена

Йосиф Ситник: Проектно-кошторисна документація на встановлення котлів повинна бути знижена

06.07.14 12:14 0 1335
У Львівській обласній держадміністрації 4 липня відбулась нарада з питань розрахунків бюджетних установ за спожитий природний газ, встановлення коректорів об’єму газу у споживачів місцевої бюджетної сфери та щодо підготовки до опалювального сезону під головуванням першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Йосифа Ситника.

Серед учасників були присутні представники профільних департаментів ЛОДА та місцевих державних адміністрацій Львівщини.

У вступному слові Йосиф Ситник зазначив, що одним із найважливіших питань на є підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону, зокрема – економія споживання газу і перехід на альтернативні джерела палива. «Чим краще ми підготуємось до зими, тим легше нам буде її пережити. Всі маємо налаштуватись на працю – заборгованість по кожному об’єкті буде розглядатись персонально, у тому числі з виїздом на місця».

Перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король повідомив, що мешканці Львівщини практично не мають заборгованості за споживчий газ. Однак, є великі проблеми з виплатами у державних установ.

“За січень-травень 2014 року абонентами ПАТ «Львівгаз» спожито 557,3 млн. м3 природного газу. Загальний рівень розрахунків споживачів становить 111,5%, заборгованість зменшилась з початку року на 63,6 млн. грн. і становить – 66,6 млн. грн”, – поінформував В.Король.

Обговорюючи питання коректорів об’єму газу, присутні висловили свою стурбованість монополією, яка утворилась на ринку встановлення цих коректорів у державних установах. Це, відповідно, значно завищує ціну на самі коректори. Йосиф Ситник запевнив присутніх, що за підсумками наради ЛОДА напрацює звернення до Уряду, зокрема – з проханням законодавчо урегулювати це питання.

Також перший заступник голови ЛОДА висловив стурбованість за ціну проектно-кошторисної документації на встановлення котлів у приватних помешканнях. «Це абсурдно, що кілька печаток на кількох листках проектно-кошторисної документації інколи можуть коштувати половину ціни самого котла. Держава повинна йти на зустріч громадянам, які встановлюють ці котли, адже громадяни, у відповідь, зменшують рівень закупівлі державою газу і, що найголовніше – заощаджують свої кошти. Більше того, ми звертатимемось до Уряду, щоб він розробив програму надання безпроцентних кредитів установам та громадянам, які матимуть бажання встановити котли», – наголосив Йосиф Ситник.

За підсумками наради перший заступник голови ОДА доручив головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення Львівщини здійснювати контроль за виконанням заходів з енергозбереження та енергоефективності щодо зменшення споживання та раціонального використання природного газу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині бракує ягід?
Наступна новина: Рахункова палата України ...

КОМЕНТАРІ