Ірина Сех: "Хіба замало віддати життя за Україну, щоб отримати звання Героя?"

Ірина Сех: "Хіба замало віддати життя за Україну, щоб отримати звання Героя?"

06.07.14 10:06 0 1091
4 липня 2014 року народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех із трибуни Верховної Ради закликала Президента України Петра Порошенка не шкодувати звання Герой України для військових та цивільних українців, які віддали своє життя за єдність і незалежність України.

" до маленького містечка Бродів на Львівщині привезли тіла трьох військовослужбовців 16 окремої армійської бригади майора Руслана Мазунова, Андрія Бєлкіна та Дмитра Шингура, які загинули 24 червня. Місяць перед тим поховали ще п'ятьох бродівських льотчиків. Без батьків залишилося 15 дітей. Загалом Львівщина втратила на цій війні 20 воїнів. Під час Революції гідності ми поховали 21 героя Небесної сотні. Ці люди віддали життя за нас, це розуміє кожен українець. Коли бродівських вертолітників везли до рідної частини, вздовж дороги стояли тисячі людей, а діти тримали в руках папірці, на яких від руки написали: "Герої не вмирають!" Це був для них найкращий, хоч і такий болісний урок патріотизму. Діти розуміють, що це герої.

Я зверталася до Президента з клопотанням про присвоєння загиблим звання Герой України (посмертно). І яким великим було моє здивування, коли дізналася, що загиблим бойовим офіцерам дали посмертно ордени третього ступеня… Що можна більше зробити для України, ніж віддати життя за неї, щоб отримати офіційне визнання Героя?

Я звертаюся до Президента і до генералів, щоб не пошкодували присвоїти найвище державне звання нашим справжнім героям, яких, як бачимо, є чимало в нашій бідній, розтерзаній, але гордій і волелюбній державі", – зазначила Ірина Сех у своєму виступі.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Житомирська область: ...

КОМЕНТАРІ