У Львівській області Олег Панькевич вимагає забезпечити армійську авіацію системами захисту від ПЗРК

У Львівській області Олег Панькевич вимагає забезпечити армійську авіацію системами захисту від ПЗРК

06.07.14 11:12 0 806
Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич звернувся до міністра оборони України Валерія Гелетея щодо невідкладного забезпечення армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України системами захисту від протизенітних ракетних комплексів (ПЗРК). За інформацією народного депутата, на жодному вертольоті, що залучені до антитерористичної операції, не встановлено систем захисту.

Олег Панькевич зазначає, що у відповіді Міноборони на його депутатське звернення щодо причин загибелі 2 травня 2014 року п'ятьох військових льотного складу армійської авіації Сухопутних військ зазначено, що на втрачених гелікоптерах було встановлено ракетно-артилерійське озброєння та боєприпаси до них, проте не вказано, чи були ці та інші вертольоти обладнані системами захисту від ПЗРК.

Військові експерти зазначають, що на жодному з гелікоптерів Мі-24 або Мі-8, що беруть участь в АТО, ні станція "Адрос" КТ-01 АВЕ, ні системи пасивних перешкод з неправдивими тепловими цілями не встановлені. Виявляється, що після прийняття на озброєння ЗСУ цих захисних систем – а це сталося кілька років тому – для армійської авіації було закуплено лише два зразки вертолітних станцій захисту "Адрос". На початку червня в. о. міністра оборони Михайло Коваль поінформував, що військове відомство розглядає питання про закупівлю систем захисту авіатехніки від ПЗРК "Голка", з допомогою яких терористі ведуть обстріл задіяних в АТО вертольотів.

Олег Панькевич просить міністра повідомити, чому вертольоти, що здійснюють вильоти в зону бойових дій АТО, не обладнані системами захисту від ПЗРК та інших засобів ураження повітряних цілей та чому станція оптико-електронного придушення "Адрос" КТ-01АВ, що була прийнята на озброєння ЗС України ще у 2005 році, або її аналоги, не були закуплені в достатній кількості для оснащення армійської авіації.

Народний депутат також просить надати інформацію про заходи, які були здійснені Міноборони для якнайшвидшого оснащення армійської авіації Збройних Сил України системами захисту від ПЗРК.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українське подружжя в ...
Наступна новина: Луцьк: працівники КП ...

КОМЕНТАРІ