Японська благодійна делегація відвідала медичний центр рятувальників Житомирщини

Японська благодійна делегація відвідала медичний центр рятувальників Житомирщини

06.07.14 12:00 0 1200
4 липня делегація благодійників з Японії у рамках візиту до Житомирщини відвідала медичний центр Управління ДСНС України у Житомирській області, у якому вже сьомий рік обстежуються та лікуються рятувальники області.

Центр створений за сприяння посольства Японії в Україні та асоціації «Чорнобиль-Тюбу». Зокрема, за кошти японських благодійників було придбане діагностичне обладнання, за допомогою якого кваліфіковані фахівці терапевтичного профілю обстежують, діагностують та надають амбулаторно-поліклінічну допомогу.

Це вже другий візит представників благодійної організації «ЧеФуКо» («Діти Чорнобиля та Фукусіми») до України. Головною метою благодійників є допомога дітям профектури Фукусіма, які постраждали від наслідків аварії на атомній станції. Саме тому японські гості вирішили відвідати Житомирщину задля вивчення нашого досвіду з питань лікування та реабілітації мешканців, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, в тому числі і вогнеборців -ліквідаторів.

Начальник медико-санітарної частини Галина Плахота провела для гостей екскурсію Центром та розповіла про специфіку лікування і результати вже наданої рятувальникам та їх сім’ям допомоги з використанням японської медапаратури.

Цього разу благодійники подарували лікарям медичний апарат «Онніцу». Пристрій має вигляд праски, і з його допомогою можна робити людям тепловий масаж. В основу дії апарату покладено інфрачервоне випромінювання, що забезпечує глибоке прогрівання тканин шкіри. Усі присутні одразу мали змогу випробувати пристрій у дії.

Наприкінці зустрічі у японських гостей з’явилася чудова нагода поспілкуватися з безпосереднім учасником ліквідації аварії на ЧАЕС полковником у відставці Борисом Чумаком, який у 1986 році він очолював пожежну охорону області. Він поділився спогадами про участь зведеного загону житомирських вогнеборців у подоланні наслідків аварії і особливостями нинішньої служби рятувальників у радіаційно-забрудненій зоні.

Для японських гостей така зустріч виявилася емоційнішою ніж вони очікували, адже нещодавно їхній народ також пережив подібну трагедію. Прощаючись, вони пообіцяли найближчим часом зустрітися з людьми, які за короткий час перебування в Україні стали для них друзями.

У рамках візиту японською стороною заплановано також вивчення досвіду надання медичної допомоги дітям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ