На Тернопіллі свободівці вимагають позбавити ліцензій банківські установи, причетні до фінансування сепаратизму

На Тернопіллі свободівці вимагають позбавити ліцензій банківські установи, причетні до фінансування сепаратизму

06.07.14 11:53 0 856
Народні депутати України від ВО "Свобода" Олексій Кайда та Олексій Фурман звернулися до Генерального прокурора України Віталія Яреми, голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка та голови Національного банку України Валерії Гонтаревої щодо перевірки фактів, які свідчать про причетність деяких банківських установ до фінансування терористичних і сепаратистських структур в Україні, позбавлення їх банківських ліцензій та притягнення їх керівників до кримінальної відповідальності. Про це йдеться у депутатському запиті свободівців, оголошеному 4 липня 2014 року під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України.

Як зазначив Олексій Кайда, з'явилась інформація про розгалужену мережу юридичних і фізичних осіб, які забезпечують фінансування терористичних і сепаратистських структур в Україні. Підтримка подібних організацій спричиняє розпалювання конфліктів у державі. "Саме тому Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про встановлення кримінальної відповідальності за фінансування дій або заходів, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, зміну меж території або державного кордону України або захоплення державної влади", – підкреслив парламентар.

Правоохоронні органи виявили низку банків, причетних до фінансування сепаратизму. "Крім цього, українські інтернет-видання публікують повідомлення про причетність деяких установ до співпраці з терористичними та сепаратистськими структурами на території України. Тому ми скерували депутатський запит Генпрокуророві, очільникам Служби безпеки та Національного банку з вимогою вжити заходів реагування для виявлення і розслідування злочинів, пов'язаних із фінансуванням діяльності терористичних і сепаратистських структур в Україні, а також позбавити ліцензій банківські установи, які причетні до фінансування протиправних дій", – зазначив Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5 та 6 липня на Львівщині ...
Наступна новина: Японська благодійна ...

КОМЕНТАРІ