Начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей: "Поважати людей та поважати Закон - головне в професії міліціонера"

Начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей: "Поважати людей та поважати Закон - головне в професії міліціонера"

06.07.14 14:05 0 955
Державна служба боротьби з економічною злочинністю - найпотужніший спеціалізований підрозділ у структурі Міністерства внутрішніх справ, безпосереднім завданням якого є боротьба з злочинністю у сфері економіки.

На цьому тижні усі «безовці» України святкують День створення служби. З посади оперуповноваженого відділу служби по боротьбі з економічними злочинами розпочалася служба в Органах внутрішніх справ начальника Перечинського райвідділу міліції Віктора Васильовича Ребрея.

Народився Віктор Васильович у місті Хусті. Після закінчення Ужгородського національного університету перед вольовим та цілеспрямованим юнаком постало питання вибору професії. Недовго роздумуючи, Віктор Васильович вирішує, що реалізувати себе він зможе саме в Органах внутрішніх справ, адже хлопець зростав у сім'ї, де поважали Закон. Його батько, Василь Дмитрович Ребрей, ветеран Органів внутрішніх справ, що більш ніж три десятки років свого життя віддав міліцейській службі, на власному прикладі навчив сина поважати професію міліціонера, поважати букву Закону, поважати людей. Молодий хлопець був готовий до труднощів та відповідальності, яка лягає на плечі кожного, хто стає на службу в ОВС і свідомо робив свій вибір. Він добре знав, що міліцейська служба – не пригодницький роман, а важка відповідальна праця, адже змалечку хлопець бачив, як його батько вдосвіта йшов із дому на службу та як приходив у дім, коли вже всі спали.

У 1999 році Віктора Ребрея призначають на посаду оперуповноваженого, а згодом і старшого оперуповноваженого служби боротьби з економічними злочинами Ужгородського райвідділу міліції. У 2004 році він очолює цей відділ. Паралельно Віктор Васильович здобуває фах правознавця у Закарпатському державному університеті.

Віктор Васильович вправно організовує роботу очолюваного ним підрозділу, маючи у підпорядкуванні всього четверо співробітників. Самовіддана праця Віктора Васильовича не залишилася поза увагою тодішнього керівництва райвідділу і у травні 2008 року його призначають першим заступником начальника – начальником кримінальної міліції.

У січні 2013 року Віктор Васильович Ребрей очолив Перечинський райвідділ міліції з обслуговування Перечинського та Великоберезнянського районів. Наразі, вже понад рік він вправно керує на ввіреній йому території. За виключну порядність, людяність, професіоналізм свого керівника дуже поважає весь особовий склад райвідділу. До його слова прислухаються, з ним радяться, бо знають, що Віктор Васильович допоможе і порадою, і ділом.

З впевненістю можна сказати, що Віктор Васильович є керівником, доступним для народу, для преси, він ніколи не відмовиться від зустрічі з журналістами, списуючи ситуацію на брак часу, коментує всі події, що трапляються в двох районах, адже коли людина чесно і справно виконує свою роботу – може відверто розповісти про неї публічно. Дуже часто можна побачити картину, коли підполковник міліції просто посеред вулиці веде розмову з громадянами. Дійсно, не маючи інколи навіть хвильки вільного часу, - адже посада начальника райвідділу зобов’язує окрім виконання своїх безпосередніх обов’язків брати участь майже у всіх офіційних заходах, що проводяться в двох районах, - він жодного разу не відмовився вислухати людину: порадить, надасть консультацію та знайде розумний та правильний вихід із проблем, з якими до нього звертаються громадяни.

В день створення служби по боротьбі з економічною злочинністю хочеться спитати у Віктора Васильовича про те, що найбільше хвилює громадян, а саме, які заходи вживаються працівниками цієї служби, аби побороти в Перечинському та Великоберезнянському районах корупцію, хабарництво.

- Слід зазначити, що наразі два райони обслуговують троє працівників служби БЕЗу, начальник і два оперативники. Роботи їм вистачає. Зокрема, протягом поточного року ними викрито 16 кримінальних правопорушень у сфері економіки, з яких по 13 кримінальним провадженням особам уже оголошено про підозру. З числа цих злочинів задокументований один факт одержання хабаря.

Так, до Перечинського райвідділу міліції звернувся місцевий мешканець із заявою про те, що від нього вимагають грошову винагороду. Працівник державної установи за неповідомлення про незаконну порубку деревини попросив у чоловіка гроші у сумі трьох тисяч гривень. Момент передачі коштів і був задокументований працівниками служби боротьби з економічною злочинністю Перечинського райвідділу міліції. По даному факту відкрито кримінальне провадження та кваліфікувано дії підозрюваного за частиною другою статті 368 КК України. Наразі особі по даному кримінальному провадженню оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція частини 2 статті 368 КК України, яку інкриміновано підозрюваному, передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Працівниками БЕЗу також викрито два злочини у сфері лісового господарства, чотири – у сфері службової діяльності, 5 – у держбюджетній сфері. У поточному році одну особу притягнуто до відповідальності за вчинення адміністративного корупційного правопорушення. Вживаються заходи з протидії грального бізнесу на території районів.

- Що побажаєте співробітникам служби БЕЗу?

- Перш за все, висловлюю щиру вдячність за сумлінну працю на благо України ветеранам, пенсіонерам, людям, які десятки років свого життя присвятили невтомній праці, заклали добрі традиції і залишили у спадок сучасному поколінню кращі зразки самовідданого служіння своєму народові. Внесок служби у справу зміцнення економічної могутності нашої держави, захисту національного багатства, законних прав та інтересів учасників економічних відносин, конституційних прав і свобод громадян, переоцінити дуже важко. Бажаю рідним та близьким ветеранів ОВС, а також нинішнім співробітникам служби БЕЗ міцного здоров'я, щастя, життєвих гараздів, миру та злагоди. А всьому особовому складу Управління Державної служби боротьби зі злочинністю високих досягнень і вагомих здобутків у службі.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ