Рахункова палата України виявила порушення у Волинському центрі соціяльної реабілітації дітей-інвалідів

Рахункова палата України виявила порушення у Волинському центрі соціяльної реабілітації дітей-інвалідів

06.07.14 12:29 0 899
Рахункова палата України за результатами проведеної перевірки та аудиту підтвердила факти порушень у Волинському центрі соціяльної реабілітації дітей-інвалідів. Про це йдеться у відповіді на депутатське звернення нардепа від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Анатолія Вітіва.

Напередодні до народного депутата України Анатолія Вітіва повторно звернулися з колективним зверненням працівники Волинського центру соціяльної реабілітації дітей-інвалідів, які вже тривалий час домагаються звільнення директора закладу Оксани Бугай, яка, на їхню думку, неналежним чином виконує обов'язки директора центру. Зі слів заявників, за період своєї діяльності на посаді керівника Оксана Бугай допускала зловживання службовим становищем. У зв'язку з цим Анатолій Вітів у депутатському зверненні до голови Рахункової палати України Романа Магути просив провесті фінансову перевірку, ревізію Волинського центру соціяльної реабілітації дітей-інвалідів, здійснити перевірку доводів викладених у зверненні, а в разі підтвердження фактів привласнення грошей і матеріяльних цінностей та інших зловживань – передати матеріяли перевірки до правоохоронних органів.

У відповіді на звернення, що надійшло від Рахункової палати, зазначається, що у лютому – квітні 2014 року було проведено аудит з використання коштів держб'юджету, виділених на заходи з реабілітації інвалідів у Львівській, Волинській та Рівненській областях. У межах цього аудиту було проведено перевірку використання у 2012 – 2013 роках Волинським центром соціяльної реабілітації дітей-інвалідів коштів держб'юджету за програмою "Заходи із соціяльної, трудової та професійної реабілітації інвалідів".

За результатами аудиту встановлено, що дирекція Волинського центру соціяльної реабілітації дітей-інвалідів всупереч вимогам нормативів галузі соціяльної реабілітації дітей-інвалідів, затверджених наказом Мінпраці, встановила тривалість курсу реабілітації менше 6 місяців. Штатну чисельність установи не приведено у відповідність з вимогами Типових штатів працівників центру соціяльної реабілітації. Не вжито заходів щодо забезпечення центру приміщеннями та обладнанням за вимогами наказу Мінпраці № 219 від 14 травня 2007 року та наказу Мінсоцполітики від 8 листопада 2011 року.

Для застосування відповідних заходів результати аудиту відправили до Верховної Ради, Кабміну та міністерств. Також за фактами, порушеними у депутатському зверненні свободівця, буде проведена додаткова перевірка, доручення про яку отримало територіяльне управління Рахункової палати.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник: ...
Наступна новина: Росія припинила передачу ...

КОМЕНТАРІ