Тернопільські міліціонери поїхали на Схід, захищати цілісність та незалежність української держави

Тернопільські міліціонери поїхали на Схід, захищати цілісність та незалежність української держави

06.07.14 14:53 0 1214
Це вже третя ротація тернопільських міліціонерів у зону проведення антитерористичної операції. Там вони замінять свої колег, які понад місяць служать на блокпостах, контролюють рух транспорту, забезпечують охорону громадського порядку та допомагають місцевим жителям. Правоохоронців забезпечили усім необхідним для виконання службових обов’язків.

До зведеного загону увійшло сорок п’ять міліціонерів. Усі вони – добровольці. Серед них: слідчі, оперативники, патрульні, дільничні, експерти, «грифонівці», працівники територіальних підрозділів.

вранці зведений загін бійців вишикувався на території господарського відділу обласної міліції. З напутнім словом до них звернувся начальник УМВС України в Тернопільській області, полковник міліції Василь Облещук.

- Це вже третя ротація тернопільських міліціонерів в зону АТО. З кожним разом все більше наших правоохоронців хочуть поїхати на Схід. Цього разу зголосилися понад сімдесят чоловік, але необхідно було відрядити лише сорок п’ять, – відмітив Василь Корнелійович. – Бажаю вам терпіння і вірю, що ви впораєтеся зі своїми обов’язками. Бережіть себе і повертайтеся додому лише у повному складі.

Перед виїздом кожного бійця поблагословив капелан Самооборони Майдану Тернопільщини, отець Іван Гуня. Він побажав хлопцям повернутися додому з миром, живими, неушкодженими та подарував вервечки.

Зведений загін правоохоронців забезпечили формою, взуттям, озброєнням, спецзасобами, продуктами харчування, медикаментами. Допомогли у цьому громадські організації, зокрема «Самооборона Майдану Тернопільщини», меценати, небайдужі люди. Матеріально підтримали бійців керівництво, працівники обласного апарату та міськрайвідділів ОВС, а також профспілка атестованих працівників ОВС.

Обласна ветеранська організація допомогла коштами та продуктами харчування. Також її члени подарували кожному бійцеві спеціально розроблену пам’ятку, де вміщено основний алгоритм дій працівників міліції у бойовій обстановці.

Про укомплектування міліціонерів необхідними засобами домедичної допомоги подбав сектор медичного забезпечення УМВС та кафедра катастроф і військової медицини Тернопільського державного медичного університету. Напередодні для хлопців медики провели навчання з надання домедичної допомоги в бойових умовах. Кожен боєць отримав медичні засоби індивідуального захисту, якими користуються військові у різних гарячих точках планети.

За словами міліціонерів, які увійшли до зведеного загону, вони свідомо прийняли рішення їхати на схід, аби боронити державну незалежність та територіальну цілісність.

- Ми хочемо виконати свій громадянський обов’язок, ми давали присягу на вірність народу України і виконаємо її за будь-яки умов, – зазначив заступник начальника Тернопільського міськвідділу міліції Андрій Фірман.

Провести у далеку дорогу хлопців прийшли рідні та близькі.

- Ніколи не думала, що буду проводжати свою дитину на війну, ніколи не думала, що наш народ такий мужній та відважний. – каже мама одного із міліціонерів. – Я горджуся, що у нас є такі люди, які будуть стояти за Україну, за її волю, за народ!

До місця служби загін супроводжуватиме заступник начальника УМВС - начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Тернопільській області Руслан Балик.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чемпіонат Європи (U-20). ...
Наступна новина: м. Березне: чоловік ...

КОМЕНТАРІ