В Закарпатській області правоохоронці служби боротьби з економічними злочинами відзначають своє професійне свято

В Закарпатській області правоохоронці служби боротьби з економічними злочинами відзначають своє професійне свято

06.07.14 16:28 0 815
На дану службу покладено багато завдань: виявлення та розкриття господарських, посадових та інших злочинів на підприємствах, в організаціях, комерційних структурах, фінансово-кредитній, банківській системах. Однак боротьба з корупцією та хабарництвом, розкрадання державних коштів – залишається пріоритетом у роботі правоохоронців.

В службі по боротьбі з економічними злочинами Мукачівського міського відділу міліції працює 10 співробітників, в тому числі керівник служби підполковник міліції Іван Віщак. Досвідченою командою проводяться оперативно-розшукові заходи по виявленню фактів корупції, хабарництва, підробки грошей, цінних документів та ін.

Важко переоцінити внесок служби у справу зміцнення економічної стабільності міста й району загалом, захисту національного багатства, законних прав і інтересів учасників економічних відносин, конституційних прав і свобод громадян. Роки та десятиріччя праці вимагали від оперативних працівників не тільки особливої відповідальності і професіоналізму, але й службової зрілості, самовідданості й розсудливості.

Служба є провідною міськвідділу у боротьбі з хабарництвом, зловживанням посадових осіб, а також злочинами у бюджетній сфері, щодо виявлення порушень у банківській та фінансовій сферах. Лише з початку 2014 року правоохоронцями виявлено і зареєстровано майже 80 кримінальних проваджень, з яких майже 70 осіб притягнуто до відповідальності за Кримінальним кодексом України. Працівниками служби розкрито майже 50 злочинів за пріоритетними напрямками економіки. Правопорушення зафіксовано в бюджетній сфері, по земельних відносинах, лісовій галузі, банківській діяльності, хабарництву, корупції, житлово-комунальному господарстві та ін.

Частина економічних злочинів відносяться до категорії тяжких. Тим не менш відзначається, що боротьба зі злочинністю у сфері економіки стала вестися більш відповідально і якісно. Хороші результати досягнуті на споживчому ринку, в банківській та бюджетній сферах, - зазначив начальник Мукачівського міського відділу міліції полковник Віталій Шимоняк.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна закриває порти ...
Наступна новина: На Волині розпочато ...

КОМЕНТАРІ