У Тернополі вшанували пам’ять жертв сталінських репресій

У Тернополі вшанували пам’ять жертв сталінських репресій

07.07.14 14:35 0 1035
6 липня біля могили жертвам сталінських репресій, що на Микулинецькому кладовищі, відбувся мітинг-реквієм та поминальна панахида. Тут спочивають останки наших краян, замордованих більшовиками у 1941 році.

Представники обласної та міської влади, депутати, ветерани національно-визвольних змагань, представники громадських організацій, мешканці міста прийшли вшанувати пам'ять жертв політичних репресій та мільйонів невинно закатованих та замордованих українців у сталінських таборах.

Участь у поминальних заходах взяв заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

«У перші липневі дні ми згадуємо масові розстріли і репресії українського населення представниками імперського режиму, - наголосив Леонід Бицюра. – Утікаючи від німецьких військ, в 1941 році більшовики закатували близько трьох тисяч в'язнів Тернопільської тюрми. Всі ці злочини проти нації, проти людства стали відомими тоді, коли німецькі окупанти, вигнавши окупантів радянських, відкрили тюрми і показали закатовані і понівечені тіла колишніх політв'язнів. Ми не маємо права забути ці криваві сторінки нашої історії, адже на трагічних і болючих уроках нація згуртовується. Тоді українці показали, що можуть і будуть мати свою державу. Її будівничими були ті Герої котрі віддавали своє життя на вівтар майбутнього України. Наше завдання – довести їх справу до кінця».

Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до символічної могили жертв комуністичного терору.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львові галина Чорна ...

КОМЕНТАРІ