Прокуратура Волині домоглася повернення в державну власність військового містечка та стягнення майже 1,5 млн. грн. у бюджет

Прокуратура Волині домоглася повернення в державну власність військового містечка та стягнення майже 1,5 млн. грн. у бюджет

07.07.14 15:05 0 1050
Завдяки принциповій позиції прокуратури Волині в державну власність буде повернуто майно колишнього військового містечка у селі Лище Луцького району разом із земельною ділянкою та стягнуто з приватного підприємства «Ніксервіс», яке так і не спромоглося як слід приватизувати це майно, майже 1,5 млн. грн. неустойки за несвоєчасну оплату вартості об’єкта приватизації.

Господарський суд Волинської області ще у липні минулого року задовольнив позовні вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України у Волинській області до приватного підприємства «Ніксервіс» й ухвалив рішення про розірвання договору купівлі-продажу, повернення майна та землі державі й стягнення з підприємства неустойки.

Постановою ж Рівненського апеляційного господарського суду це рішення було скасовано та провадження у справі припинено.

Прокуратура Волині, не погодившись із таким рішенням суду апеляційної інстанції, звернулася з касаційною скаргою у Вищий господарський суду України.

Вищий господарський суд України, задовольнивши касаційну скаргу прокуратури, скасував рішення апеляційного суду й передав справу на новий розгляд для здійснення апеляційного провадження.

Наразі постановою Рівненського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Волинської області, згідно з яким майно та земля військового містечка повернуто в державну власність, а з ПП «Ніксервіс» стягнуто майже 1,5 млн. грн. неустойки.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: На Житомирщині вшанували ...

КОМЕНТАРІ