Упродовж доби на водоймах Львівщини загинуло 4 людини

Упродовж доби на водоймах Львівщини загинуло 4 людини

07.07.14 15:26 0 1032
6 липня о 08:45 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в с. Блищиводи Жовківського району відпочивальники помітили в озері тіло чоловіка. Загиблий, 1977 року народження, виявився жителем сел. Куликів Жовківського району. Очевидці події витягнули тіло чоловіка, без ознак насильницької смерті, на берег.

Цього ж дня о 13:45 рятувальники отримали повідомлення про ще одного загиблого на воді. Так, близько 13:20 у м. Судова Вишня Мостиського району місцевий мешканець, 1953 року народження, потонув на закинутому кар’єрі. Водолазами аварійно-рятуваньної маневренної групи о 16:45 тіло знайдено та піднято на поверхню.

Ще один трагічний випадок трапився о 19:37 у с. Гірне Стрийського району. Тут у річці Стрий місцевими мешканцями виявлено та піднято на поверхню тіло місцевого жителя, 1986 року народження, без ознак насильницької смерті.

Увечері того ж дня, о 20:36 рятувальники отримали повідомлення про те, що в с. Бусовиська Старосамбірського району у річці Дністер місцевими мешканцями було виявлено тіло місцевого жителя, 1965 року народження. Свідки події підняли тіло без ознак насильницької смерті на поверхню.

Обставини та причини всіх трагічних подій встановлюються.

З огляду на таку сумну статистику, Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців міста та області бути обережними під час відпочинку на воді.

Найпоширенішими причинами загибелі у водоймах є купання у нетверезому стані, порушення елементарних правил поведінки на воді, купання у не призначених для цього місцях, запливання за буї, а також переохолодження.

Правилами поведінки на воді забороняється:

* Купатися в місцях, які не визначені місцевими органами виконавчої влади та необладнані для купання людей.

* Залазити на попереджувальні знаки та буї.

* Стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього.

* Пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів.

* Використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене для плавання.

* Вживати спиртні напої під час купання.

* Підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання.

* Допускати у воді ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг.

* Подавати помилкові сигнали небезпеки.

10. Заходити глибше, ніж до поясу, дітям, які не вміють плавати.

11. Купання дітей без супроводу дорослих.

Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного та безпечного відпочинку!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ