У Львові галина Чорна звернулася до СБУ з вимогою перевірити інформацію щодо сепаратистських газет та повідомити про можливість блокування сепаратистських інтернет-сайтів

У Львові галина Чорна звернулася до СБУ з вимогою перевірити інформацію щодо сепаратистських газет та повідомити про можливість блокування сепаратистських інтернет-сайтів

07.07.14 17:35 0 703
7 липня 2014 року народний депутат України Галина Чорна звернулася до Голови Служби безпеки України В. Наливайченка що перевірки інформації стосовно друку та вільного поширення в Україні сепаратистських друкованих видань, а також щодо присутності в українському інтернет-просторі сепаратистських сайтів та інтернет-спільнот.

"За інформацією у ЗМІ та в соціальних мережах, нині в Україні видають та поширюють численні сепаратистські періодичні видання. Це газети "Хочу в СССР", "Я", "Итоги недели", "Новороссия", основне завдання яких – поширювати інформацію антиукраїнського, сепаратистського змісту. Ці видання, повідомляють читачі та журналісті, мають той самий дискурс, який є в російських медіа. Вони називають прихильників терористичних організацій ДНР та ЛНР ополченцями, а українські збройні сили – карателями. До прикладу, в одному з недавніх номерів газета "Я" писала про те, що українська влада готує депортацію мешканців Донбасу, а видання "Итоги недели" розмістило інтерв'ю з ватажком терористів Павлом Губарєвим. Є інформація про те, що продають ці видання не лише на Сході, а й у інших регіонах України, і що їх можна купити на розкладках у газетних кіосках навіть у столиці. Ціна – три гривні", – йдеться у депутатському запиті Галини Чорної.

Також націоналістка повідомляє про численні антиукраїнські сайти в інтернет-просторі України, які варто заборонити. "В інтернет-просторі України існують численні антиукраїнські сайти, які поширюють заклики змінити територіальну цілісність України. На електронній версії всеукраїнського видання "Русский мир Украина" (http://rusmir.in.ua) я відшукала інтерв'ю з так званими міністрами республік, яких не існує, статті про нібито "благочинність" ватажків сепаратистів ("Глава ЛНР Болотов вручил компенсацию родителям 9-месячного ребенка, погибшего в ходе боев"). Типовий витяг з однієї зі статей ("Игра под названием "Псаки"): "Ещё несколько месяцев назад существовала иллюзия, что на Юго-Востоке всё ещё может наладиться. Теперь становится совершенно ясно, что со стороны Киева действуют бандформирования, они облечены в различную форму, но по сути – это самые настоящие бандитские формирования. По всем международным договоренностям все бандформирования должны быть уничтожены. Так действуют все цивилизованные страны. Государство, которое когда-то называлась Украиной – теперь стало территорией террора". Є інформація, що редакція цієї газети розташована у столиці. Окрім сайтів, в інтернет-просторі України присутні численні антиукраїнські спільноти, які можна відшукати за запитом "Новороссия", – повідомляє депутат.

"Прошу перевірити інформацію стосовно друку, поширення та вільного продажу в Україні сепаратистських періодичних видань, а також повідомити, чи ведеться робота з блокування сепаратистських антиукраїнських сайтів та інтернет-спільнот, оскільки їхня діяльність загрожує національній безпеці України", – йдеться у депутатському запиті націоналістки.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: перше коло ...
Наступна новина: Сидір Кізін: «Непроста ...

КОМЕНТАРІ