На Закарпатті відбулась обласна конференція ВО "Свобода"

На Закарпатті відбулась обласна конференція ВО "Свобода"

08.07.14 11:20 0 1290
Закарпатська "Свобода" провела обласну партконференцію, присвячену допомозі силам антитерористичної операції, визначенню концепції подальшої роботи об'єднання, основних напрямів діяльності з відновлення історичної пам'яти та роботі в інформаційному просторі.

У конференції взяли участь 49 делегатів з усієї області. Голова обласного осередку ВО "Свобода" Олег Куцин розпочав з хвилини мовчання в пам'ять про загиблого уродженця Рахівщини Олексія Калинюка та всіх героїв, що поклали голови у боротьбі за суверенітет України. На цей час відомо про полеглих закарпатців Олександра Попадинця, Сергія Мартина, Михайла Куля, Роланда Поповича, Василя Наливайка.

Очільник Закарпатської "Свободи" розповів про нещодавню поїздку до Слов'янська, про підсумки роботи передвиборчої компанії та напрями роботи партії, наголосив на допомозі силам АТО, зокрема свободівцям, що беруть участь у боях на Сході, зокрема, вихідцям із Закарпаття. "Наші свободівці одні з перших вирушили на Схід для боротьби за суверенітет держави. Це, зокрема, Юрій Черкашин, Василь Вовкунович, Ігор Ріхтер, які закінчують вишкіл у батальйоні "Січ". Багато молодих хлопців хочуть поїхати на допомогу нашим військовим, тому ми готуємо їх, організовуючи військові вишколи. Що ж до чоловіків, які за станом здоров'я не в змозі витримати активні бойові дії, для них запропоновано створити пункт допомоги силам АТО в безпосередній близькості до військових дій, де надаватимуть медичну допомогу бійцям, звідки буде централізовано розподілено допомога для бійців – це теж важлива допомога своїй країні" , – зазначив Олег Куцин.

Ірина Гармасій, заступник голови обласного осередку з питань історичної пам'яти, підкреслила: "в переломний період для української державності, хотілось би згадати про великі визвольні змагання українців протягом всієї історії. Українська нація завжди прагнула незалежності. І тепер уперше за декілька століть українці відстоюють свою вже, омиту кров'ю багатьох поколінь, державу. Це дуже болісний процес і ми всіляко повинні сприяти швидшому закінченню цього етапу та починати розбудовувати країну у всіх напрямах.

За останні декілька років влада придушувала різними методами проведення важливих для нації подій, святкувань істинно наших свят та проведення меморіальних заходів, проте, співпрацюючи з незалежними істориками та журналістами, нам вдалося зняти декілька фільмографій, написати низку статей. Також проведено багато заходів зі вшанування Українських Січових Стрільців, Карпатської Січі, здійснено велику роботу зі збирання інформації та донесення її громаді щодо Голодомору 1932–33 років, традиційно з розмахом організовано заходи в честь створення Карпатської України".

Після виступу Ірина Гармасій вручила пам'ятні подарунки та грамоти з медалями Олегу Куцину та Василю Барану, керівнику Міжгірської районної організації ВО "Свобода", за сприяння у проведенні дитячого фестивалю "Рекітське сузір'я-2014".

Після виступів керівництва обласної організації, згідно з порядком денним, голосуванням делегатів було проведено кадрові зміни з метою покращення роботи обласного осередку.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ