У Києві на медичній конференції виступили провідні військові лікарі зі Словаччини

У Києві на медичній конференції виступили провідні військові лікарі зі Словаччини

08.07.14 12:18 0 681
Фахівці центру екстреної медичної допомоги Львівщини взяли участь у науково-практичній конференції «Актуальні питання надання медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях та особливий період», яка тривала впродовж трьох днів у Києві на базі лікарні «швидкої».

Як повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я ЛОДА, під час конференції обговорили питання надання допомоги потерпілим у зоні ураження, критерії сортування за стандартами НАТО, організацію роботи польового шпиталю, практичний досвід діяльності лікарів у надзвичайних ситуаціях тощо.

У конференції брали участь 300 делегатів з усіх регіонів України. Серед них – спеціалісти закладів охорони здоров’я МОЗ України за спеціальностями «Медицина невідкладних станів», «Хірургія», «Ортопедія та травматологія», керівники навчально-тренувальних відділів центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, представники медичних служб Збройних сил України та МВС України.

З вітальним словом виступив заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець.

Львівщину на конференції представляли фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: головний лікар Ю. Пацюрко, заступник директора з оперативної роботи, цивільного захисту населення та медицини катастроф Н. Махинько, завідувач навчально – тренувального відділу Л. Гера, завідувач станцією екстреної медичної допомоги та медицини катастроф А. Григоренко.

З доповідями виступили провідні військові лікарі зі Словаччини – полковник, доктор Йозеф Куца і підполковник, доктор Ян Берец. Вони проходили відповідні навчання спільно з американськими колегами та брали участь у миротворчих операціях під час війни в Афганістані. Також поділились досвідом щодо організації та надання допомоги потерпілим в умовах військових дій за стандартами НАТО.

Як зазначається, конференцію організували громадське об’єднання «Партнер» та Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та представниками Міністерства оборони Словаччини.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі Михайло ...
Наступна новина: КП «Луцьке електротехнічне ...

КОМЕНТАРІ