Британка стала медичним дивом: народила двійню, перебуваючи на діалізі нирок

Британка стала медичним дивом: народила двійню, перебуваючи на діалізі нирок

08.07.14 09:56 0 1086
29-річна британка Сара Пірс стала справжнім медичним дивом. Вона виносила та народила двійнят, перебуваючи на діалізі нирок.

Лікарі застерігали Сару, яка вже 10 років змушена регулярно проходити процедуру гемодіалізу, що вагітність у її випадку неможлива. Проте у неї тепер є дочка і син.

1 червня жінці зробили екстрений кесарів розтин. Діти з’явилися на світ на 12 тижнів раніше, ніж треба, тож деякий час ще побудуть у лікарні.

Сина Сара назвала Хенлі Джеймс Алекс, а дочку – Харпер Фейф Міракл. Останні два імені дівчинки означають «віра» та «диво».

«Кілька років тому я намагалася завагітніти, але лікарі сказали, що це неможливо, що цього не буде, бо діаліз завдав шкоди моєму організму», – пригадує Сара.

«А як я завагітніла, вони були спантеличені. Вони повірити не могли», – каже жінка.

У Сари діагностували невиліковну хворобу нирок незабаром після її народження. У 12 їй провели трансплантацію, але за кілька років організм відторгнув донорський орган.

Зазвичай жінці проводять гемодіаліз тричі на тиждень, проте під час вагітності ця процедура була потрібна Сарі щодня.

Жінкам із таким станом здоров’я лікарі не радять вагітніти, бо є великий ризик ускладнень і для матері, і для дитини. Тим більше, що два роки тому Сара народила сина Картера, але сильно недоношене хлоп’я невдовзі померло.

Трагедія могла повторитися. До того ж, про вагітність Сара дізналася випадково вже на 12 тижні, після того як перенесла дві планові операції під загальним наркозом. Лікарі пропонували аборт, але жінка відмовилась.

Кесарів розтин планували зробити на 32 тижні, проте довелося оперувати раніше. Лікарі помітили, що Хенлі отримує мало крові через пуповину. Сара вірить, що це Харпер допомогла братові протриматися. Хлопчик поки перебуває на штучній вентиляції легень, а з дівчинкою вже все гаразд.

Сара Пірс чекає, поки для неї знайдеться новий підходящий донор, пише «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ