Бандитів на Сході треба знищити, а не домовлятися з ними, – учасники «Вільного мікрофона»

Бандитів на Сході треба знищити, а не домовлятися з ними, – учасники «Вільного мікрофона»

08.07.14 10:48 0 1072
Понад 90% учасників народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK категорично проти перемовин із терористами. Мешканці Західної України та Києва зазначають: розмовляти потрібно, але тільки з мирним населенням Сходу. Із ним владі потрібно шукати спільну мову, пояснювати, що й до чого, але «не з бандюками, які назвали себе сепаратистами».

Такими є результати опитування традиційної рубрики «Питання тижня», яке під час знімання 5 липня звучало як: «Чи підтримуєте ви ідею переговорів української влади з сепаратистами з Донбасу?»

Так, народні оратори у своїх виступах наголошували, що бажають, аби ситуація на Сході нарешті врегулювалася. Втім зараз покладатися потрібно лише на силу й успішне завершення АТО. Адже, як показав минулий тиждень, на Донеччині і Луганщині, за словами іванофранківця, «діють посіпаки без честі і совісті».

«Із бандитами переговорів бути не може. Можна говорити лише з людьми, які розуміють ситуацію в державі і які хочуть, аби Україна процвітала», – переконаний житель Ужгорода.

«Если руки не запачканы кровью, тогда нужно идти на диалог. А если человек убийца, то... Я не воспринимаю человека, который поднял руку на другого человека. Нужно судить по всей строгости закона», – схожої думки і молодий чоловік із Луганська, який прийшов на трибуну «Народного мікрофону» в Києві.

Водночас ще один із ужгородців схвально оцінив останні дії Президента Петра Порошенко щодо вирішення ситуації на Сході. Мовляв, гарант повівся як розумний стратег: «Президент поступив мудро – заявив, що іде з миром на Донбас, дав можливість сепаратистами здатися. Так, під час переговорів ми втратили багато бійців, але Порошенко виконав вимоги перед світовою спільнотою. Водночас увесь світ побачив, що сепаратисти вчинили підло і непорядно. Тож тепер ніяких переговорів, доки не буде знищений останній сепаратист».

До речі, недотримання умов перемир’я з боку сепаратистів лише посилили ворожі настрої українців до них. Мешканці Західної України і Києва радять владі діяти максимально жорстко з тими, хто взяв зброю на Сході. Особливо на цьому наполягають жінки.

«Їх треба знищити. Якщо до вас завтра прийде сусід, якого ви давно знаєте, але він прийде з сокирою... Буде убивати вашу жінку і ваших дітей. Хіба ви будете з ними переговори вести? Мабуть, ви йому відрубаєте голову», – емоційно заявила киянка.

«На Сході має бути повна зачистка терористів, – додала тернополянка. – З ким говорити? З людьми, які з танками приїхали на нашу територію. Ні, тільки зачистка, повна зачистка!».

Відтак, як заявив один із мешканців Луцька, із терористами, яким вдасться вижити, розмовляти можна буде тоді, коли вони опиняться за межами України. І розмова має бути короткою: «Більше ніколи не пхайтеся на нашу землю!».

Більше думок про можливість перемовин із сепаратистами можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках народного проекту «Вільний мікрофон» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Знімальна група «Вільного мікрофону» щосуботи працює з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Київ – Майдан Незалежності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ