На Львівщині відзначать 70-річчя створення Української головної визвольної ради

На Львівщині відзначать 70-річчя створення Української головної визвольної ради

08.07.14 11:47 0 1041
У 2014 році виповнюється 70 років з часу створення Української головної визвольної ради (УГВР). З цієї нагоди 13 липня у Самбірському районі відбудеться низка заходів.

Як інформує прес-служба ЛОР, згідно з програмою святкування 70-річчя створення УГВР, 13 липня о 9.00 на площі Пам’яті у Самборі відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Степанові Бандері, героям «Небесної сотні» та меморіалу Степанові Стебельському.

Далі відбудеться переїзд учасників заходу до села Чуква, де о 9.45 розпочнеться огляд експозиції у Музеї національно-визвольних змагань.

О 10.15 у селі Блажів, а о 10.45 у селі Воля Блажівська запланована спільна молитва за загиблими борцями за волю України на могилі вояків УПА, після чого відбудеться переїзд до села Звір.

Там об 11.15 пройде поминальна панахида за загиблими борцями за волю України на могилі вояків УПА, після чого – переїзд до спортивно-туристичного комплексу «Прикарпаття» ім. Кирила Осьмака (с. Сприня).

О 13.00 – урочиста хода учасників святкування до пам’ятника засновникам УГВР і покладання квітів, а ще – поминальна панахида за загиблими борцями за волю України.

Учасники заходу о 13.30 матимуть можливість переглянути літературно-драматичну композицію «Прийди і поклонись Кирилу Осьмакові» за поемою Дмитра Павличка «Кирило Осьмак». А о 13.45 запланована присяга новаків пластового юнацтва. Далі – урочисте віче та святковий концерт з нагоди 70-річчя створення Української головної визвольної ради.

Завершаться заходи оглядом експозиції у музеї-криївці, який запланований о 15.00, а також спогадами учасників національно-визвольної боротьби.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: За минулі вихідні на ...

КОМЕНТАРІ