Літні «фєнічки» від сучасної бібліотеки

Літні «фєнічки» від сучасної бібліотеки

08.07.14 09:40 0 712
Ну от, нарешті, можна забути про шкільну буденність і пірнути у вир літніх спокус, розваг та загадок, або просто байдикувати собі до несхочу, бо ж розпочалися довгоочікувані ВЕЛИКІ КАНІКУЛИ. Але світ нині такий настав, що розслаблятись надовго аж ніяк не можна. Науково-технічний прогрес набирає обертів, конкуренція у всіх сферах життя недитяча і оте, начебто банальне і обридле «знання – сила» не втрачає своєї актуальності ніколи. А поки розум у вас молодий, чіпкий та спраглий, підживлюйте його та тренуйте звивини, бо зайвих знань не буває, а потім ой як згодиться…

Але ж і подуркувати хочеться – без цього теж канікули не канікули. Як же поєднати, щоб і з користю, і в кайф? Дуже легко, якщо ви станете завсідниками нашої вельми сучасної Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, що на проспекті Волі 2. Ми здатні запропонувати Вам різнобарвний спектр цікавого, змістовного та безпечного дозвілля та направити вашу бурхливу енергію в мирне русло.

Наприклад, пройти майстер-клас від нашої креативної колеги Оксани Коби з віртуозного плетіння фєнічок зі звичайних атласних стрічечок. Стильні виходять штучки, між іншим. Мені теж одна дісталась як заохочувальний бонус – ношу тепер і радію життю. Тільки, експериментуючи з поєднанням кольорів, не забувайте, що все не так просто і то є ціла система символів, котрі не тільки щось про вас здатні розповісти, але й неабияк вплинути на розвиток подальших подій. Так що будьте обачні. Ну, та про це ви теж зможете почерпнути у нас відповідну інформацію. Зрештою, не тільки про це, бо у нашому відділ мистецтв виставлені яскраві, розкішні, покроково проілюстровані та розписані книжкові видання під кодовою назвою «Мої перші шедеври». Тут вам і фантазії із сірників, і свічки своїми руками, і плетіння в техніці анкарс, і чудесний квіллінг, і декупаж, і прикраси з макаронних виробів… Простір для творчості необмежений, тим більше hand made, тобто речі, зроблені своїми руками нині в тренді і у вас є не тільки реальний шанс стати модними, не витрачаючи на те шалених коштів, а здобути гарне та корисне хобі. Втім, якщо хлопці вважають, що усі ці дівочі штучки-дрючки не для них (хоча чому б і ні), можливо, когось з них зацікавить, наприклад, «Секрети ковальської майстерності», «Різьблення по дереву», «Мистецтво кування: меблі, ворота, огорожі, сходи, аксесуари», «Колаж», «Розпис по склу», «Боді-арт та граффіті»… Але, знову ж, ніхто не забороняє і юним панянкам проявити себе, скажімо, в техніці мозаїчної скульптури, виконаної методом прямого або непрямого накладання. Було б бажання, а класними друкованими матеріалами ми вас забезпечимо, не сумнівайтесь.

І, будьте певні, що вищезгадане є далеко не єдиною причиною відвідати нас цього літа. Адже в читальному залі нашої сучасної бібліотеки діє дитячий пізнавально-розважальний кінозал «Чарівний світ Діснея», де не менш чарівна та енергійна Наталя Жиліна не лише пропонує юним користувачам перегляд мультиків з додатковою рекомендацією літератури для читання, що саме по собі вже є файним способом поліпшити температуру вашого настрою на кілька градусів вверх. Але самовіддана любов до своєї справи та до кожного з відвідувачів, зокрема, надихнули колегу… ні, не на марудну лекцію хвилин так на сорок, а на справжнісінький міні-спектакль, в якому Наталка невимушено та легко вміє задіяти мало не всіх присутніх. За цією імпровізацією, звісно ж, стоїть величезна робота, але вона того варта, бо це треба бачити самому: з якими задоволеними писками та з яким блиском в очах виходять від нас вдячні діти. Хоча… ніщо не заважає і дорослій публіці відвідати «Наталчин кінозал», аби знову відчути себе безтурботними та бешкетними дітлахами. До речі, хочете прикольчик? Коли Наталя задавала дітям під час забави питання, мовляв, як звуть того відомого дядечка, котрий створив і казкову мультяшну країну, і взагалі Діснейленд, то почула у відповідь одноголосне… Тарас Шевченко. Ех, шкода було розчаровувати юних українських патріотів, але ми таки розкрили їм очі на правду життя, і тепер до почуття патріотизму у наших юних користувачів додалися ще й бонуси всебічного розвитку просунутої особистості.

Скажу вам по-секрету, якщо вже вам пощастило завітати до нашого читального залу, то просто так ви звідти не підете. І не тільки через принади вільного «юзання» Інтернет-мережею. Наша творча команда запропонує охочим послуги відеолекторію «Дивовижна країна знань». І те, що заснути вам там не дадуть – гарантую. «У світі рослин і тварин», «Чи знаєте ви що…» (розмова про домашніх улюбленців), «Неймовірне поруч» (цікавинки зі світу природи), бібліогід та вікторини «Весело про тварин»... Усе це тільки назви, а за ними – море яскравих емоцій, вибуховий сміх та суцільний позитив усіх, хто уже долучився до когорти спокушених. Звичайно, за тим теж стоїть праця нашого злагодженого тандему у складі Марини Місюк та Тетяни Швай. Але результат… вау!! Ну, та що я вас агітую? Приходьте та переконайтесь. А я ж іще про виставку молодих фотоаматорів ніц вам на сказала. Та й взагалі, в нас ще стільки ідей, стільки «фєнічок» цікавих… І головне – літо ще попереду!!!

Лілія Бондарук

головний бібліотекар Волинської обласної бібліотеки для юнацтва

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ