В Чернівецькій області відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж

В Чернівецькій області відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж

08.07.14 10:00 0 1110
4 липня поблизу смт. Берегомет Вижницького району на території Національного природного парку «Вижницький» відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж. У них взяли участь підрозділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та працівники лісництва. Навчання проводилися з метою відпрацювання спільних дій між особовим складом підрозділів УДСНС України в Чернівецькій області та працівниками Національного природного парку «Вижницький» під час виникнення пожежі у лісовому масиві.

Згідно задуму навчань, внаслідок необережного поводження з вогнем в лісі, ділянка якого належить Національному природному парку «Вижницький», виникло загорання. Пожежу виявили місцеві мешканці, які відразу зателефонували на спецлінію 101. На пожежі склалась загроза розповсюдження вогню на велику площу лісового масиву. Загальна площа загорання лісу склала 1800 кв.м. На місце виклику направлено пожежно-рятувальні підрозділи міст Чернівці, Вижниця та Вашківці.

Першочерговим завданням пожежно-рятувальних підрозділів було запобігання подальшого розповсюдження полум’я. Спільними зусиллями бійців ДСНС та лісників пожежу вдалося локалізувати, а згодом і ліквідувати повністю. Таким чином, вдалося запобігти поширенню вогню на велику полощу лісового масиву . Всього для ліквідації пожежу залучалися 23 одиниці техніки та 80 чоловік особового складу. З поставленими завданнями учасники навчань впоралися у встановлені терміни.

Окрім ліквідації умовної пожежі, під час заходу було проведено огляд техніки пожежних команд до дій за призначенням. За підсумками заходу, кращі було визначено кращі команди, які були нагороджені цінними подарунками.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ