На Волині втілюватимуть проект системного аналізу використання сільськогосподарських земель області, який базується на основі супутникової зйомки чи ортофотопланів

На Волині втілюватимуть проект системного аналізу використання сільськогосподарських земель області, який базується на основі супутникової зйомки чи ортофотопланів

08.07.14 09:08 0 801
Проект системного аналізу використання сільськогосподарських земель області, який базується на основі супутникової зйомки чи ортофотопланів запропонували втілювати на Волині. Відповідну пропозицію озвучили під час робочої зустрічі голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з заступником директора з виробництва з питань регіонального розвитку ДП «Центр державного земельного кадастру» Михайлом Федишиним. У розмові також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький та начальник ГУ Держземагенства у Волинській області Василь Василенко.

Михайло Федишин розповів про переваги проекту та основні шляхи його втілення. Він наголосив, що завдяки детальній супутниковій зйомці територій, аналізі статистичних даних та соціально-економічної ситуації можна здійснити розробку планів оптимального використання сільськогосподарських земель, спрогнозувати потенційний врожай. Окрім того, проект дає можливість показати реальну ситуацію в населеному пункті чи адміністративно-територіальній одиниці, допомагатиме в вирішенні проблемних земельних питань.

Михайло Федишин запропонував втілити такий пілотний проект в одному з районів Волинської області. А потому, якщо виникне зацікавлення, працювати на теренах краю й далі. Він також додав, що подібні ініціативи вже впроваджуються в Тернопільській, Івано-Франківській, Київський та Полтавській областях. Пілотний проект є безкоштовним, подальша робота — за кошти з різних джерел фінансування.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт позитивно відгукнувся на таку пропозицію. “Проект, запропонований ДП «Центр державного земельного кадастру» є вкрай корисним для успішного розвитку регіонів, адже дає можливість мати наочну та оперативну інформацію про ситуацію та зміни у ній. Земельні питання завжди були непростими, а втілення ваших пропозицій спростить їх вирішення”, - зауважив він.

В ході розмови досягнуто домовленості про більш ширшу презентацію можливостей проекту, яка відбудеться найближчим часом для представників районів та міст Волині.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Тепер житомирські ...

КОМЕНТАРІ