В Луцьку депутати міської ради придбали для потреб військового аеродрому роторну косарку

В Луцьку депутати міської ради придбали для потреб військового аеродрому роторну косарку

08.07.14 15:28 0 1108
Депутати фракції «Батьківщина» у Луцькій міській раді зібрали кошти і купили для потреб військового аеродрому у Луцьку роторну косарку. передали техніку військовослужбовцям секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати Юрій Корольчук, Валерій Бондарук, Олександр Плісецький, Олександр Семенюк та активісти партії «Батьківщина» Роман Перванчук, Віктор Левандовський.

Заступник командира аеродрому майор Андрій Вдовіцин повідомив, що на аеродромі захисна смуга має бути в належному стані, адже бувають усякі нештатні ситуації. Якщо, з певних причин, літак не потрапляє на головну смугу, він повинен мати можливість сісти на покоси. Крім того, велика трава може створювати зайві шуми на локацію. Тож ділянка навколо головної смуги, а це понад 50 гектарів, повинна бути викошеною. Вручну скошувати вчасно таку велику площу просто не можливо. А це - оперативний, діючий аеродром повітряних сил Збройних Сил України, що виконує функцію забезпечення охорони повітряного простору Західного регіону та стратегічно важливих об’єктів. Особовий склад аеродрому здійснює польоти, тобто прийом, посадку літаків. «Нещодавно тут тиждень відбувалися навчальні польоти. Професіонали вчили молодих льотчиків вдосконалювали свої професійні навички», – зазначив Андрій Вдовіцин.

Сергій Григоренко розповів: «Ми вже не вперше, в міру можливостей, допомагаємо цій військовій частині. У квітні від міської ради перерахували одноденну заробітну плату, 38 тисяч гривень. Пізніше на рахунок аеродрому переказували кошти окремі депутати. І коли військовослужбовці звернулися з проханням придбати роторну косарку, яка їм дуже потрібна для безпеки польотів, члени фракції «Батьківщина» відгукнулися, зібрали особисті кошти і її придбали. «Ми й надалі будемо допомагати цій військовій частині. Адже це тил нашої армії, тут тренуються захисники Вітчизни», – зазначив Сергій Григоренко.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: На двох ділянках дороги ...

КОМЕНТАРІ