В Луцьку у міській раді обговорили питання будівництва сміттєсортувальної лінії у с.Брище

В Луцьку у міській раді обговорили питання будівництва сміттєсортувальної лінії у с.Брище

08.07.14 13:55 0 1071
Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Лариса Соколовська, керівники структурних підрозділів міської ради зустрілися з представниками Рокинівської селищої ради з питань здійснення робіт з встановлення сміттєсортової лінії на полігоні твердих побутових відходів в с. Брище.

Селищний голова Марія Піскар зазначила, що хотіла б обговорити питання будівництва сміттєсортувальної лінії на полігоні побутових відходів у селі Брище. Це питання дуже цікавить територіальну громаду, адже сусідство зі сміттєзвалищем викликає багато проблем та незручностей.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що захоронення побутових відходів є проблемою для усієї країни, а не лише нашого міста. За її словами, розроблено проект, він пройшов експертизу. Нині триває тендерна процедура на визначення виконавця робіт. Після визначення переможця будуть розпочаті роботи. Орієнтовна дата початку робіт – серпень місяць цього року.

Також під час зустрічі було продемонстровано й сам проект, який розроблений волинською філією НДІ «Діпромісто». Головний інженер проекту Ярослав Шулячук зауважив, що будівництво полігону побутових відходів складатиметься з трьох черг. За його словами, буде зведено сміттєсортувальну лінію. Вона дозволить 70% відходів відправляти на повторну переробку, а інші 30% - захоронюватимуть. Будуть зведені відповідні виробничо-технічні приміщення. Територія нової черги полігону буде огороджено, висаджено дерева.

Міський голова Микола Романюк розповів, що, в першу чергу, буде зведено сміттєсортувальну лінію та необхідні приміщення, інфраструктуру для її функціонування.. Він наголосив, що через бюрократичні процедури початок робіт затягнувся.

Він запропонував Рокинівському селищному голові Марії Піскар у першій декаді серпня місяця провести зустріч з мешканцями села Брище. Зауважив, що на той момент уже буде визначено переможця тендеру на виконання будівельних робіт. Микола Романюк зазначив, що під час зустрічі людям буде представлено проект, поінформують про роботу сміттєсортувальної лінії та скільки робочих місць там буде створено. За його словами, люди мають знати, що буде зроблено і що вони від цього отримають.

Микола Романюк зауважив, що міська влада готова й надалі надавати допомогу у вирішенні проблем територіальної громади Рокинівської селищної ради. Він зауважив, що місто Луцьк, окрім плати за оренду землі, на якій розміщено полігон побутових відходів, надає фінансову підтримку на розвиток інфраструктури с. Брище та смт. Рокині.

На завершення зустрічі настоятель Свято-Петропавлівського храму селища Рокині протоієрей Ярослав Максимук запросив міського голову Миколу Романюка відвідати святкове богослужіння на свято Петра і Павла, яке відбудеться 12 липня у їхньому храмі.

Міський голова подякував за запрошення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ