У Волинській області голова Ківерцівської "Свободи" разом з трьома побратимами пішов у батальйон "Січ"

У Волинській області голова Ківерцівської "Свободи" разом з трьома побратимами пішов у батальйон "Січ"

08.07.14 10:46 0 1099
Керівник Ківерцівської міської організації ВО "Свобода" Олександр Вронський пішов добровольцем у батальйон особливого призначення "Січ", що входить до складу Міністерства внутрішніх справ України.

Очільник ківерцівських свободівців вирішив піти добровольцем разом з ще трьома побратимами. Один з них член ВО "Свобода" Василь О. Инші двоє – прихильники "Свободи". За майже два тижня перебування у батальйоні "Січ" в Києві добровольці пройшли початковий бойовий вишкіл.

Олександр Вронський – священослужитель, а тому вважає, що в Україні треба відновити інститут капеланства, який існував в УНР, щоб при кожній військовій частині був священик. Відтак він звернувся до митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла. Владика на прохання отця Олександра благословив його несті капеланську службу у "гарячих точках".

Олександр Вронський переконаний, що він повинен бути там, де знаходиться його паства, зокрема на Сході, де нашим хлопцям необхідна духовна підтримка священика: "Хлопці всі сильні духом і вболівають за Україну. Готові стояти до кінця, щоб не допустити окупанта на нашу землю, а точніше вигнати його звідси зовсім. Бойовий дух у батальйоні дуже високий, і справді, як в співається в українському славні, готові положити душу і тіло за нашу свободу. Тут усі будуть боротися, як колись боролися козаки, січові стрільці, вояки УПА. Ми беремо приклад з наших попередників, самі боремося і дітей своїх навчаємо боронити нашу землю. А оскільки в наших жилах тече бандерівська кров, тому ми непереможні. Ми переможемо, бо з нами Бог і з нами Україна!"

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: на ...
Наступна новина: Сергій Надал взяв участь у ...

КОМЕНТАРІ