У Львівській області департамент екології та природних ресурсів вітає природоохоронців з Днем працівника природно-заповідної справи

У Львівській області департамент екології та природних ресурсів вітає природоохоронців з Днем працівника природно-заповідної справи

08.07.14 17:27 0 1162
П?ятий рік поспіль 7 липня в Україні відзначається професійне свято – День працівника природно-заповідної справи. Розвиток заповідної справи визнано одним із найважливіших пріоритетів довгострокової державної політики.

Практика свідчить, що заповідання, як метод територіальної охорони природи, на залишається головною гарантією збереження генофонду живої природи, унікальних природних екосистем, ландшафтів і є складовою системи забезпечення конституційного права людини на безпечне довкілля.

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації проводиться щоденна кропітка робота з питань розвитку, збереження природно-заповідного фонду Львівщини. У результаті проведеної роботи відсоток заповідності зріс на 0,4 % від загальної площі області.

Завдяки багаторічній праці фахівців у сфері заповідної справи на території області функціонує 350 об’єктів природно-заповідного фонду, загальною площею 157,5 тис. га, що складає 7,2 % від площі території області. 10 об’єктів природно-заповідного фонду є природоохоронними установами зі спеціальними адміністраціями, а саме: природний заповідник «Розточчя», національний природний парк «Сколівські Бескиди», Яворівський національний природний парк, національний природний парк «Півічне Поділля», ботанічний сад Львівського національного університету ім. І.Франка, ботанічний сад Національного лісотехнічного університету України, регіональні ландшафтні парки «Знесіння», «Равське Розточчя», «Верхньодністровські Бескиди», «Надсянський».

Найбільшу площу в структурі природно-заповідного фонду області займають національні природні парки – Сколівські Бескиди, Яворівський і «Північне Поділля» – загальна площа 58,3 тис. га га, або 39 % загальної площі територій та об’єктів ПЗФ, регіональні ландшафтні парки – 47379,0 га (35,74 % площі ПЗФ) та заказники – 30429,3 га (22,95 % площі ПЗФ).

У 2014 році з ініціативи департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації фонд поповнився ще 3 об’єктами. Львівською обласною радою за нашим поданням прийнято рішення про створення:

* Парку-пам?ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк 7-ої міської комунальної лікарні м. Львова» (смт Брюховичі площа 1,4 га).

* Ботанічної пам’ятки природи «Франковий дуб» (м. Львів, точковий об’єкт).

* Регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір?я» (в межах Миколаївського, Пустомитівського, Перемишлянського районів на площі 8909,9 га.

Департамент екології та природних ресурсів здійснює координаційну роботу що стосується діяльності та функціонування територій та об?єктів природно-заповідного фонду. Зокрема, за нашої підтримки здійснюється фінансування природоохоронних заходів з Державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища.

Пам’ятаймо, що надійне збереження довкілля буде забезпечене тоді, коли за справу охорони природи вболіватиме широка, екологічно свідома і відповідальна громадськість.

Вітаємо колег з професійним святом!

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ