На Львівщині розпочалися одразу чотири юнацькі пластові табори

На Львівщині розпочалися одразу чотири юнацькі пластові табори

08.07.14 12:34 0 1062
Впродовж 14 днів поблизу селища Славське в урочищі Гнилий Потік, Львівської області, пластуни осередку Новий Розділ організовують Обрядовий виховно-вишкільний табір «Пори року». Табір має на меті розвиток молоді, її виховання та поглиблення знання молоді з історії України.

Учасники табору матимуть змогу поглинути з головою в історію нашої країни, відчути на собі всі етапи її творення, починаючи від Київської Русі та закінчуючи сьогоденням. Окрім історичної тематики, учасники практикуватимуться у куховаренні, картографії, виживанні серед природи.

Основною метою табору є оздоровлення пластової молоді та здобуття нею навиків самозарадності в природних умовах, набуття та засвоєння нових знань та вмінь, які будуть корисними в подальшому житті. Також метою є повернення до традицій предків, відтворення автентичних обрядів, збереження традицій українського народу у вигляді обрядового календаря.

Поблизу с.Стрільбичі, Старосамбірського р-ну розпочався Окружний виховно-вишкільний табір «Тінь лісу».

Це базовий табір для дітей, які не мають навичок життя в природі, ніколи не відвідували пластові табори, тільки почали своє знайомство з організацією. Даний табір орієнтований на популяризацію організації серед молоді. Він включає в себе стандартну пластову підготовку.

Діти прослухають у таборі заняття з табірництва, куховаріння, картографії, мандрівництва, природознавства, самозарадністі, сигналізації, першої медичної допомоги.

А поблизу с.Східниця, Дрогобицького р-ну буде панувати мистецька атмосфера. Пластуни з Дрогобича мають там Окружний мистецький табір “Пленер- 2014” ім. Соломії Крушельницької.

Легенда табору сформована на ідеї події мистецького пленеру, де збираються різні митці і творять. Протягом табору діти опановуватимуть теоретичні та практичні навики мистецьких ділянок. Вони спробують бути гончарами, живописцями, малярами, вишивальницями. Крім того, діти будуть проходити стандартну пластову програму, фізичну підготовку.

Перелік основних занять:

- малювання, вишивання, приготування українських страв;

- театральне мистецтво;

- значення мистецтва в українському побуті;

- майстерка по виготовленню ляльок-мотанок;

- пісенний конкурс ім. С. Крушельницької

Також у Сколівських Бескидах заховається ще одна велика група пластунів. Це Окружний мандрівний військово-патріотичний табір «Звитяга-2014». 25 юнаків і юначок відчують себе справжніми розвідниками і зануряться в епоху УПА.

Військово-патріотичний табір «Звитяга» окрім сталої пластової програми матиме ще й ряд важливих занять, пов’язаних з визначними постатями в історії УПА, зустрічей з воїнами УПА. Табір патріотичного спрямування, а також направлений на вдосконалення практичних навичок, здобуття необхідних знань з мандрівництва.

Табори відбуватимуться за сприяння управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та МО „Пласт – Національна скаутська організація України”.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ