У Львові з ініціативи свободівців у Дублянах відкрили меморіальну дошку героєві Небесної сотні Анатолію Жаловазі

У Львові з ініціативи свободівців у Дублянах відкрили меморіальну дошку героєві Небесної сотні Анатолію Жаловазі

08.07.14 17:00 0 770
6 липня 2014 року в місті Дублянах, що на Львівщині, на фасаді місцевої школи освятили пам'ятну дошку герою Небесної сотні Анатолію Жаловазі. Пам'ятну дошку виготовлено за ініціативи Дублянської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спільно з Дублянською міською радою.

На вічі з нагоди вшанування пам'яти героя та освячення меморіальної дошки зібралася місцева громада, а також побратими Анатолія, які боролися з ним пліч-о-пліч на Майдані. Перед присутніми виступив міський голова свободівець Василь Попович. " ми відкриваємо меморіальну дошку герою Небесної сотні для того, аби всі майбутні покоління знали і належно вшановували його чин. Анатолій Жаловага колись навчався у цій школі, він був щирою, справедливою і добродушною людиною, і саме ці риси привели його на Майдан. Без будь-яких сумнів Анатолій поїхав до Києва боротися з режимом та відстоювати краще майбутнє для кожного з нас", – зазначив міський голова.

Настоятелі місцевих храмів о. Іван Сас та о. Володимир Високінський відслужили панахиду за упокій душі загиблого. Священики подякували всім оборонцям України, які мужньо і завзято протистоять ворогам на Сході. Прикликаючи Господнє благословення на воїнів, отці попросили громаду молитися за мир, а тих, кого держава призиває до війська, без сумнівів виконувати свій громадянський обов'язок.

Батьки Анатолія Жаловаги подякували громаді за те, що у важкі хвилини їх не залишили з горем наодинці, а розрадили словом співчуття та подали руку допомоги.

Віддати належну шану героєві прибув революційний побратим Микола Гавриляк, який зараз служить у батальйоні "Айдар", що сформований з добровольців. Приїхавши у кількаденну відпустку, Микола Гавриляк розповів, що під час бойових операцій воїни щодня стикаються з ворогом, внаслідок сутичок багато солдатів зазнають поранень, суттєво бракує засобів захисту, але бойовий дух бійців батальйону надзвичайно високий. Добровольці готові воювати за свою землю до остаточної перемоги над ворогом.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ