Українські рятувальники відкривають транзитні пункти зустрічі внутрішньо переселених осіб

Українські рятувальники відкривають транзитні пункти зустрічі внутрішньо переселених осіб

08.07.14 09:49 0 1063
Відповідно до доручень Президента України та Кабінету Міністрів України в м. Барвінкове Харківської області створено транзитний пункт зустрічі внутрішньо переселених осіб. В підготовці пункту до роботи приймали участь працівники ДСНС України, за активної співучасті Харківської обласної державної адміністрації та волонтерів.

Основним завданням даного пункту є зустріч людей, які вимушені виїжджати із району проведення антитерористичної операції по одному з “зелених” коридорів, що веде з м. Слав’янська до м. Барвінкове, та надання їм усієї необхідної першочергової допомоги. Рятувальники вносять переселенців до єдиного державного реєстру та направляють до місць тимчасового проживання в інші області України за бажанням громадян. Також необхідний притулок можна отримати і в самому пункті, де встановлені житлові намети. Наметове містечко розраховане на 300 місць.

Крім житлового сектору, транзитний пункт має санітарний, господарчий, адміністративний та транспортний сектор. Таким чином вирішуються всі першочергові потреби вимушених мігрантів від медичної допомоги і харчування до інформаційного забезпечення громадян і транспортування їх в місця проживання.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Літні «фєнічки» від ...
Наступна новина: На Прикарпатті через укуси ...

КОМЕНТАРІ