У Рівненській області журналістів ознайомили з роботою обласного штабу щодо забезпечення соціального захисту переселенців

У Рівненській області журналістів ознайомили з роботою обласного штабу щодо забезпечення соціального захисту переселенців

08.07.14 09:50 0 1122
07 липня в обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція, під час якої журналістів ознайомили з роботою владних структур та громадських організацій щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються на Рівненщину з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, розв’язання соціально-побутових проблем, а також інформування приїжджих стосовно їх прав та обов’язків, контактних номерів обласного штабу та консультаційного центру, доступу до реєстру житла та робітничих вакансій для переселенців тощо.

Зокрема, очільник облдержадміністрації Сергій Рибачок зазначив, що на сьогоднішній день до області приїхало вже 230 родин, а це 529 громадян України, які тимчасово переселилися на Рівненщину з Криму, Луганщини та Донеччини. Зараз усі вони розселені по санаторіях, таборах, гуртожитках чи спеціальних квартирах, де повинні платити лише за комунальні послуги. Усім біженцям виплачують матеріальну допомогу, 24-м вже допомогли знайти роботу, а 5 осіб оформлені у загально-освітні заклади.

У свою чергу перший заступник начальника Головного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Крук поінформував присутніх медійників, що з часу створення регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, який на виконання Постанови Уряду постійно діє на базі Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, вирішенню чимало соціально-побутових та низки інших проблем тимчасових переселенців. На за дорученням Голови ДСНС України Сергія Бочковського, для спрощення отримання довідкової інформації громадянами, що переселяються з Криму та Сходу України, телефонну лінію «101» визнано такою, що цілодобово слугуватиме для звернень переселенців.

Стосовно безпосередньої роботи з приїжджими, полковник служби цивільного захисту Сергій Крук доповів, що в даний час з числа працівників Служби порятунку створені постійно діючі мобільні групи, які проводять виїзні зустрічі з родинами тимчасових переселенців, в першу чергу з багатодітними сім’ями. В ході спілкування співробітники Держслужби з НС вивчають соціально-побутові умови проживання переселенців, а також надають психологічну, а в окремих випадках, й медичну допомогу. За згодою громадян, що волею долі вимушено залишили рідні місця, рятувальники організовують цікаві екскурсії в музеї, відвідини кінотеатрів, атракціонів парків відпочинку та зоопарк.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Блакитних

КОМЕНТАРІ