У Рівненській області крадіжки з помешкань громадян

У Рівненській області крадіжки з помешкань громадян

08.07.14 10:49 0 1112
Звичайно, найефективніший варіант уберегти свою квартиру від злодіїв - встановити сигналізацію, надійні замки чи додаткові двері. На першому чи Останньому поверхах не зайвими будуть ґрати на вікнах.

Добре, якщо вдома є пес. Навряд чи хтось наважиться зайти в приміщення, почувши гавкіт, нехай і маленької собачки. Якщо змушені залишити своє житло на якийсь час, дотримуйте кілька нескладних правил:

Обов’язково зачиніть кватирки, навіть улітку; ніколи не розповідайте своїм сусідам про те, на який час полишаєте квартиру чи будинок: не ховати ключі під килимком чи в поштовій скриньці; якщо вам здалося, що хтось колупався у замку, роблячи зліпок, негайно поставте новий.

Накопичення кореспонденції в поштовій скриньці сигналізує про те, що господарів немає вдома тривалий час. Домовтеся з сусідами чи родичами, щоб вони забирали пошту за вашої відсутності.

Ніколи не відкривайте двері не з’ясувавши хто саме прийшов. Не впускайте одразу у квартиру особу, що відрекомендувалася співробітником міліції, особливо якщо ви його не викликали. Обов’язково попросіть пред’явити посвідчення і, запитавши телефон чергової частини міськрайуправліітня, зателефонуйте туди і перевірте, чи працює там правоохоронець, який навідався до вас.

Не розкладайте на видних місцях гроші та цінності. Можливо, вам це зручно, проте і зручніше буде для злодія. Спробуйте знайти незвичайний спосіб зберігання заощаджень. Не кладіть їх до шафи їх крадії “перевіряють” у першу чергу. Не запрошуйте сторонніх чи малознайомих людей до себе в квартиру, особливо для пиятики. Не повідомляйте свою адресу стороннім без необхідності. Коли даєте оголошення про продаж цінних речей, не вказуйте, коли вас немає вдома. Не носіть ключі від квартири разом з документами. Загубивши ключі, негайно замініть замки. Не перестарайтеся: не використовуйте для охорони житла електричний струм чи вибуховий пристрій, якщо це спричинить тяжкі наслідки, відповідатимете згідно чинного законодавства.

Якщо, повернувшись додому, побачили, що двері квартири відчинені чи виламані, не заходьте в помешкання, зверніться по допомогу до сусідів і негайно викличте міліцію, зателефонувавши за номером 102. По можливості спостерігайте за квартирою до приїзду правоохоронців. Якщо помітили злочинців, не намагайтеся самостійно їх затримати — вони можуть бути рзброєні. Запам'ятайте їхні прикмети: у що вони вдягнені, марку, номер і тип машини, в якому напрямку вона попрямувала.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бандитів на Сході треба ...
Наступна новина: На Львівщині внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ