Остап Семерак презентував у Брюсселі проект виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС

Остап Семерак презентував у Брюсселі проект виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС

09.07.14 14:06 0 1040
Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак у Брюсселі під час зустрічі високого рівня з питань координації та впровадження міжнародної донорської допомоги 8 липня, презентував Модель національної координації у сфері виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

У своєму презентаційному виступі Остап Семерак зазначив, що з метою максимально ефективного виконання Україною своїх зобов’язань, взятих на себе під час підписання Угоди про асоціацію, Уряд України в тісній співпраці з громадянським суспільством вибудовує оновлену систему взаємодії органів виконавчої влади.

Міністр розповів, що в рамках імплементації Угоди буде створено Українську частину Ради асоціації, яку очолюватиме Прем’єр-міністр України. «Українська частина Ради асоціації ухвалюватиме всі стратегічні рішення в сфері європейської інтеграції», – наголосив український урядовець.

Водночас, за словами Міністра, Кабінет Міністрів України планує запровадити Українську частину Комітету асоціації, до складу якого увійдуть заступники міністрів з євроінтеграції. Як зауважив Остап Семерак, ці заступники міністрів нестимуть персональну політичну відповідальність за реалізацію рішень двосторонніх органів Україна-ЄС за секторальним принципом.

Остап Семерак нагадав, що вперше в історії Урядом України започатковано відкритий відбір на заміщення згаданих політичних посад.

Урядовець зазначив, що загальна координація діяльності органів виконавчої влади здійснюватиметься через Урядовий офіс з питань європейської інтеграції. Крім того, Офіс виступатиме також як контакт-пойнт для взаємодії з Групою підтримки України, яку очолює Петер Балаш.

«На наш погляд, представлений механізм є оптимальним, оскільки він є максимально адаптований до існуючої системи прийняття рішень Кабінетом Міністрів України», – зауважив Остап Семерак.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ