Хмельниччина: у дитячому оздоровчому комплексі «Чайка» проведено День безпеки життєдіяльності

Хмельниччина: у дитячому оздоровчому комплексі «Чайка» проведено День безпеки життєдіяльності

09.07.14 13:34 0 1067
4 липня педагогічні працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області спільно з представниками Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради, фахівцями оперативно – рятувального загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, Хмельницької комунально-аварійної служби на водних об’єктах, тренерами ДЮСШ №2, відвідали літній дитячий оздоровчий комплекс “Чайка”. Цей табір обрано невипадково – це один з найпопулярніших закладів відпочинку для дітей, що знаходиться неподалік обласного центру. У цьому таборі працює рекреаційний центр для дітей з обмеженими можливостями «Берег надії», вихованці якого теж взяли активну участь у розважально-виховних заходах з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Тож для того, щоб навчити дітей правилам безпечної поведінки, під час заходу їм показували навчально-пізнавальні фільми про поведінку у разі знаходження невідомого предмета чи вибухівки. Наймолодші мешканці табору перевіряли свою увагу та спостережливість в ході вирішення тестів та складання пазлів. Багато позитивних емоцій діти отримали від конкурсу на кращий малюнок. Крім того, малюки вчилися розкладати намет, розводити та гасити вогнище. І все це відбувалося в динаміці.

Для дітей середньої вікової категорії запропонували майстер-класи з надання допомоги потопаючому. Всі охочі мали можливість відпрацьовували вміння проводити реанімацію постраждалого від утоплення на спеціальному тренажері. Також вправлялися з такими засобами порятунку на воді, як кінець Александрова та рятувальне коло.

Для старшої вікової категорії організатори влаштували справжній курс молодого бійця. Конкурсанти, після нетривалого навчання, досить вправно працювали з приладами радіаційного контролю і швидко знаходили радіоактивні елементи. Крім того, вони відпрацьовували вміння діяти за сигналом «Тривога». Неабиякий інтерес у юнаків і дівчат викликало навчальне місце, що представляли фахівці – піротехніки. Діти приміряли важке спорядження, знайомились із різними видами вибухонебезпечних предметів та приладами їх пошуку. Досить високі результати показали учасники під час змагань зі стрільби.

В ході проведення конкурсів та змагань діти проявляли свої знання з правил безпеки. Вони згадали, як поводити себе вдома, на природі, біля води, щоб відпочинок залишив по собі тільки приємні спогади.

На завершення найактивніші учасники змагань отримали кубки, медалі, грамоти та пам’ятні подарунки. А організатори вкотре звернулися до дітей, вихователів та батьків з проханням не залишати дітей без нагляду. Виховувати навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, вибухонебезпечними та радіоактивними предметами, побутовою хімією та ліками. Дорослі повинні знайти декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Необхідно пам’ятати, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ