Картопля фрі й дитяче харчування – джерела канцерогенів, – дослідження

Картопля фрі й дитяче харчування – джерела канцерогенів, – дослідження

09.07.14 10:07 0 652
Хімічна речовина, що міститься в чипсах, підсмажених тостах, крекерах і кількох видах дитячого харчування, була визнана Європейським відомством з безпеки харчових продуктів канцерогенним.

Про це пише відзначає The Daily Mail.

Йдеться про акриламід і його похідні. З цією сполукою найчастіше контактують діти, зазначає видання.

Висновок зробили за результатами експериментів з тваринами. Можливо, найближчим часом у Євросоюзі з’являться нові механізми контролю у харчовій промисловості.

Відомо: чим сильніша термічна обробка і чим довше продукт смажать, тим більше у ньому канцерогену. Тому не можна їсти підгорілі продукти. Зокрема, підвищений рівень сполуки знайшли у картоплі-фрі, печиві, пластівцях на сніданок.

Акриламід, потрапляючи у шлунково-кишковий тракт, легко абсорбується і потім рівномірно розподіляється у всіх органах, активно метаболізуючи. Один з основних метаболітів, що утворюються під час переробки, – гліцидамід. Саме він викликає генетичні мутації і утворення пухлин.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові юнак на скутері ...
Наступна новина: Рівненські перевізники ...

КОМЕНТАРІ