Про це пише відзначає The Daily Mail.
Йдеться про акриламід і його похідні. З цією сполукою найчастіше контактують діти, зазначає видання.
Висновок зробили за результатами експериментів з тваринами. Можливо, найближчим часом у Євросоюзі з’являться нові механізми контролю у харчовій промисловості.
Відомо: чим сильніша термічна обробка і чим довше продукт смажать, тим більше у ньому канцерогену. Тому не можна їсти підгорілі продукти. Зокрема, підвищений рівень сполуки знайшли у картоплі-фрі, печиві, пластівцях на сніданок.
Акриламід, потрапляючи у шлунково-кишковий тракт, легко абсорбується і потім рівномірно розподіляється у всіх органах, активно метаболізуючи. Один з основних метаболітів, що утворюються під час переробки, – гліцидамід. Саме він викликає генетичні мутації і утворення пухлин.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: У Львові юнак на скутері ...
Наступна новина: Рівненські перевізники ...