Медитативні практики зменшують відчуття тривоги, – вчені

Медитативні практики зменшують відчуття тривоги, – вчені

09.07.14 10:56 0 644
Медитація, що спрямована на підвищення внутрішньої уважності, корисна для фізичного і психічного стану людини. Вчені довели, що лише 25 хвилин медитації протягом трьох днів знімають стрес.

Про це пише Eurek Alert.

Науковці зібрали групу з 66 здорових добровольців 18-30 років. Частина учасників медитувала три дні поспіль, використовуючи дихальні вправи, що допомагають відслідковувати своє дихання. Також була контрольна група, яка протягом трьох днів брала участь у когнітивному тренінгу (аналізували поезію).

Наприкінці експериментального періоду всі учасники виконували стресові завдання (озвучували доповідь і вирішували математичні завдання перед критиками). Кожен учасник повинен був розповісти про рівень відчуття стресу. Також дослідники збирали зразки слини для вимірювання рівня стресового гормону кортизолу.

Результати виявилися неоднозначними: перша група говорила про те, що менше переживала під час стресового тесту. Але у слині фіксувалася більша реактивність стресового гормону. Таким чином, незважаючи на зовнішній спокій, організм виробляє більше кортизолу. А це небезпечно для здоров’я.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: До Дня незалежності у ...

КОМЕНТАРІ